Emilia <3 · Stella <3

Utvecklingsspurt

Det känns som att både Emilia och Stella har spurtat en del i utvecklingen den senaste tiden. Det är så himla roligt för varje nytt framsteg tycker jag! Blir så stolt! Samtidigt som jag även skulle vilja stanna tiden och få njuta längre av den här tiden när barnen är små… Den går ju så otroligt fort. Stella är nu 6,5 vecka gammal och Emilia fyller ju 2 år om knappt en månad. 

Stella har senaste veckan blivit mycket bättre på att hålla upp huvudet, hon håller det oftast upprätt rätt länge men säckar ihop lite emellanåt. Men vi tränar nacken några gånger per dag så snart är nacken stabil. Dessutom är det ju så underbart att hon har börjat söka efter en med blicken och fyra av stora leenden som värmer otroligt i mammhjärtat:

Stillbild från en film jag la ut på Insta, fattar inte hur man sparar ner den i telefonen. Men hon är så otroligt gullig i alla fall! Pratar och skrattar 😊

Även Emilia är rolig att kolla på, men ännu inte sådär mycket som jag tänker mig att det kommer bli när hon blir lite större. Något annat som förändrats är sömnen på kvällarna… På nätterna sover hon fortfarande och äter 1-3 ggr per natt halvt i sömnen (om vi bortser från då jag behöver suga snor och hon inhalerar Airomir vilket gör henne jätteledsen och det tar lite tid innan hon somnar om), men på kvällarna kan hon inte sova fastän hon verkar vilja. Hon är lugn/sömnig ett tag och helt plötsligt börjar hon spänna sig och fäkta omkring sig, sen blir hon lugn igen och så fortsätter det. Igår tog det 2 timmar innan hon faktiskt somnade… Är det någon som vet/minns detta beteende? Vad göra?

För övrigt är hon alltså FORTFARANDE hostig och får jobbiga hostattacker. En månad har det hållit på och vi har varit på vårdcentralen och akuten flera gånger efter inläggningen. Varje gång blir vi dock lugnade med att det är ett vanligt förkylningsvirus (de tog massor av tester när vi låg inne, så de vet att det är helt vanligt rhinovirus) och att hostan utan problem kan sitta i en månad till… Hoppas inte! Jag hoppas att både hon och Emlan blir host- och snorfria när Emilia får sommarlov från förskolan om 2 veckor…


Emilia å sin sida blir allt bättre på att prata, hon är som en papegoja som härmar allt vi säger. Hon sätter ihop meningar med flera ord, tex ”mamma ska sitta här” och ”nej mamma, akta dig!” (akta dig är hennes favoritfras just nu för övrigt, kombineras ofta med ”je kell” vilket betyder kan själv. Haha). Hon uttalar orden bättre och bättre för varje dag, tex har hon ju gått från att säga ”lelle” till ”klänni” om klänning. Klart lättare för folk att förstå 😊 Favoritsången just nu är ”klappa händerna” som hon uttalar klockrent! Det är så himla kul att prata med henne och mer och mer få ta del av hennes tankar ❤️

2 reaktioner till “Utvecklingsspurt

  1. Hej hej, hitta hit via en kommentar på Jessica Lagergrens blogg. Fina barn du har. Var är det för
    Ålder på dom?
    Har själv två flickor på 3 och 1 år ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s