Allt och inget

Morgonrutiner


Även om vi inte riktigt fått ordning på våra heldagar ihop än så har vi ändå fått till en mysig morgonrutin i alla fall, jag och mina tjejer. Jag har ju som sagt mornarna med barnen från att Johan åker till jobbet runt halv fem. Oftast vaknar Emilia mellan 5-6-tiden någon gång och då kommer hon alltid tassande in till mig och Stella i vårt sovrum och antingen somnar vi om en stund eller så ligger vi och myser och pratar lite. Hon blir alltid lika glad av att se Stella och vill ligga så nära det bara går och hålla om henne. När vi är redo att gå upp så sätter vi oss i soffan och slår på TV:n, Emilia kräver utan undantag att få se ”apan”, dvs Nicke Nyfiken. Jag är så less på apan och har sett alla avsnitt hundrasjuttioelva gånger ungefär, men hon har sina perioder med allt. Vi har även haft Doktor McStuffins-, Alfons-, Masha och björnen-, Daniel Tiger-, och Babblarnaperioder tex.

Därefter är det frukostdags och just nu består det för Emilia av havregurt (i och med att Em är komjölkproteinallergiker) med iblandad probiotika och müsli (myttli! myttli! Kräver hon haha). Och yoghurtkvarg med müsli och en Nespresso-latte till mig. ❤ den frukosten! Sen är det lite olika hur lång tid vi har kvar innan det är dags för förskolan, eventuellt hinns det med lite lek eller lite mer ”apan”. Men sen är det ju påklädning, vill hon inte klä sig så lockar man bara med att hon ska få ha klänning på sig, ”klelle”, hon älskar klänningar och kjolar! Då är det inga problem att få på henne kläder, så länge hon får klä på sig själv, ”kan själv” och ”Mia! Mia!” säger hon bestämt (hon kallar sig själv för Mia). Så här kan det se ut när hon satt ihop en outfit helt själv:


Med solglasögon upp och ner haha. Men vem är jag att döma? 😛 Det där är hennes bästa kjol som hon fått av min faster, tror den var från Sprall. Stella hänger för övrigt bara med under morgnarna, hon är vid bröstet eller i famnen, kortare stunder i babysitter eller babygym men det funkar inte länge…

Till sist kommer det mest frustrerande momentet; få med samtliga personer ner i garaget och in i bilen med babyskydd, vagn och diverse annat. Speciellt eftersom vi har sämsta platsen i garaget med två pelare  på ena sidan och väldigt lite plats bredvid en lika stor bil som vår. Så jag får sätta in Stella där fram (eftersom man inte kommer in i baksätet där pelaren står för), sätta Emilia på sin plats där bak, packa in allt i bakluckan, backa ut bilen för att därefter ta ut Stella och sätta henne på sin plats där bak bredvid Emlan…  och omvänt när vi kommer hem då. En prövning för mig som vill att allt ska gå så smidigt och effektivt som möjligt… Men annars är morgnarna bra 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s