Emilia <3 · Stella <3

Inte så fredagsmysigt

En sällsynt mysstund

Well. Den här dagen, första dagen själv med båda barnen (Emilia är ledig från föris på fredagar) går än så länge inte så bra som jag hoppats. Hon testar alla gränser som finns känns det som och allt jag säger nej åt ska hon göra tio gånger om… Så det har varit mycket gråt och skrik idag, mycket hantera utbrott. Och därmed typ 0 tid över för Stella som bara får hänga med i famnen. Jag vet att det ofta är så med syskon men jag vill ju ha tid att möta Stella på hennes nivå också! Dvs, ligga med henne i knät och titta varandra i ögonen, få henne att le, pussas och kramas, amma i lugn och ro osv. Plus att leka med Emilia! Utan att ständigt behöva rusa upp och plocka ner henne från bordet eller så. Dåligt samvete åt alla håll och kanter alltså, plus en inre frustration som inte är att leka med. Men jag andas, räknar till tio och tänker att vi kommer att hitta vår rutin till slut. 

Men ändå. Jag gläds åt att Stellas förkylning går åt rätt håll, hon är fortfarande hostig och snorig, men hon får inte de där attackerna längre där hon hostar sig blå i ansiktet vilket är jätteskönt för mammahjärtat! Nu ska vi snart äta lunch (barnen sover TILL SLUT bredvid mig) och sedan ska vi gå till bibblan en stund tänkte jag. Så får det bli. 

7 reaktioner till “Inte så fredagsmysigt

 1. Hej! Måste kommentera för jag känner igen mig så mycket. Har också knappt två år mellan mina barn och jag tyckte att de två-tre första månaderna var riktigt utmanande och inte alls njutbara mer än någon timma i taget. Men plötsligt har bebisen blivit lite lite större och inte så skör, det stora barnet har accepterat sin roll och själv har man hittat ett sätt som funkar. Man växer in i det. Och det händer så OTROLIGT mycket med utvecklingen från två år till närmare 2,5 (jag trodde det skulle avstanna lite). Att vara nästan två år är nog jobbigt i sig, med mycket känslor och utbrott och testa, det blir ju supertufft att få ett syskon också uppepå allt. Så hang in there dessa månader, det kommer gå superbra! Nu är mina döttrar 2,5 år och nästan 8 månader och vi har en väldigt härlig vardag sen ett bra tag tillbaka. Kämpa på, du fixar det!!

  1. Åh tack tack tack för att du sa det, det ger mig hopp! Jag tänker också det att det är svårast nu när S är så liten och E är ju som sagt nästan två vilket verkar vara en jobbig ålder.. Hoppas vår vardag blir lika härlig som er snart! 💕

 2. Precis vad Josefin ovan skrev 👆
  Nu är ju lillebror här hemma bara två månader än, men jag känner nu att precis som hon skriver är han inte lika skör längre och storasyster känner inte att hon MÅSTE springa och krama honom precis när jag lämnar rummet. Sen känner hon ju dock att hon måste klättra upp precis ÖVERALLT så där har vi en del fighter, men det är ju en annan femma 😉 Överlag tycker jag ändå att vi nu efter två månader har kommit in i det mesta och man hittar tid till båda barnen vid olika tillfällen. Jag tillåter mig mer att TA tid till lillebror också nu, för det är klart att han också ska få det!
  Som du skriver – ni kommer att hitta er rutin! 😘

  1. Åh så skönt att höra om andra som är i samma situation! Och framförallt där det blivit bättre haha 😄 den här första bebistiden går ju som man ju redan vet allt för fort så det är väl lika bra att försöka njuta av den också tänker jag. Detsamma med 2-årsåldern, de är ju liksom fina många gånger också..

 3. Första månaderna är HEMSKA när man får småsyskon. Bråk och trots åt alla håll. Sen vänder det helt magiskt och blir jätte bra. Våra söner är nu bästisar som väldigt sällan bråkar och när dom är hemma från föris är det oftast jätte mysigt. Dom roar aig själva i timmar

  1. Jag hoppas verkligen att vi får det som ni när Stella blir lite äldre, att de kan leka och ha kul ihop! Skönt att höra att det inte bara är jag som tycker den här första tiden är lite kämpig också 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s