Emilia <3 · Stella <3

Att hänga med två barn

Denna vecka är första veckan med de nya tiderna på föris för Emlan, de får gå 25 timmar i veckan här på Värmdö när man är föräldraledig. Så vi har valt att hon ska gå de vanliga tiderna måndag-onsdag, nämligen 9-16 och då hämtar Johan, på torsdagar går hon 9-13 då jag hämtar och på fredagar är hon ledig (lämna är det alltid jag som gör då Johan börjar jobba vid 5 på morgonen). Då går det ihop. Jag måste säga att jag är lite nervös för att ha båda barnen själv halva torsdagarna och hela fredagarna, hur ska det gå att ta hand om en lillspädis (4 veckor igår!) samtidigt som en 2-åring!? De har ju så oerhört olika krav, Stella vill äta mest hela tiden, ligga i knät och titta en i ögonen (och runt omkring sig), och vara i famnen hela tiden. Medan Emilia typ hoppar upp och ner från diverse fönsterbrädor, hoppar i soffan, springer runt, runt, runt, försöker bära Stella och andra bus. Dvs det krävs att man har koll hela tiden! Det blir svårt att ha så olika fokus på samma gång… Men det är å andra sidan bra övning inför sommaren, jag ska nämligen vara hemma själv med båda barnen i en månad innan Johan går på semester.. Jag hoppas att vi kan komma in i någon bra rutin i alla fall så att dagarna flyter på utan allt för mycket missöden. Och att Emilia lyssnar på mig! Den lilla trotsaren älskar ju att göra prick tvärtemot allt jag säger, ehe…

Idag var förresten första dagen som Stella log på riktigt av att jag roade henne! Hon har lett förut också men då har det känts mer som ett sammanträffande. Men idag har det hänt flera gånger! Så himla härligt, det är ju så härligt när man kan börja leka lite smått 😊

Selfie á la Emilia 😄

2 reaktioner till “Att hänga med två barn

  1. Testa bärsele eller sjal så har du Stella nära men har ändå armarna fria och kan röra dig så att Emilia kan få sitt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s