Allt och inget

Inlagda igen…


Nu är vi inlagda på Sachsska igen. Vi var på akuten igår eftersom S börjat få lite högre temp och att hostningarna blivit värre, allt visade sig dock vara ok och vi fick åka hem igen, dock med en återbesökstid till idag. Idag var det inte riktigt lika bra, hostningarna har blivit än värre och hon hostar liksom så hon inte får någon luft vilket känns väldigt läskigt. Dessutom visade det sig att hon inte syresätter sig helt som hon ska, siffrorna går upp och ner lite mer än de borde. Efter ett bakterieprov som var negativt och en lungröntgen som visade att hon inte hade lunginflammation (och inte heller kikhosta enligt testet vi gjorde i lördags när vi var inne) så beslutades ändå om inläggning för säkerhets skull. Just eftersom hon är så liten, 4 veckor på måndag. Man vill ha koll på henne helt enkelt, men enligt läkarna betyder faktiskt det här att hostan och slemmet/rosslandet blivit värre att hon är på bättringsvägen! Men hon behöver lite hjälp medan liksom. De har tagit en odling på 15 olika virus för att se om det kan säga oss något om förloppet, om det är väldigt segdraget eller så. Kan ju vara skönt att veta på förhand liksom. 

Så nu ligger vi här, Stella och jag. Hon ligger i en plastbalja bredvid mig och jag kan inte sluta snegla mot skärmen där puls och syresättning visas, oron när det dippar är inte rolig. Bävar också för varje hostattack eftersom det ser så otäckt ut, måste ta upp henne och lägga henne mot axeln varje gång eftersom det behövs ett tryck mot hennes mage för att hjälpa hostreflexen (på grund av att hon är så liten). Jag hoppas att jag kan få lite sömn i natt åtminstone, att jag inte bara ligger på helspänn…

Det här viruset kom liksom från ett barn som bara var lite snorig och hostig! Man måste verkligen tänka på det när man ska träffa en nyfödd, ”bara lite snor” för en 2-åring kan vara en jättejobbig förkylning med inläggning på sjukhus för en spädis…

9 reaktioner till “Inlagda igen…

 1. All kärlek o styrka till dig!!
  Det kommer gå bra, men jobbigt för mammi-hjärtat att gå igenom..kramar i massor! ❤️

 2. Usch! Jag minns när vår dotter var en månad och vi fick besök av kompisar som hade med sig sin förkylda ettåring. De frågade inte innan om det var ok eller så och jag hade god lust att be dem vända i dörren men behärskade mig. Allt gick bra som tur var men ändå.

  1. Nä, så dålig stil! Det var exakt samma här, vi hade sagt att de inte fick komma om de var sjuka och de sa att det är ju självklart. Så kom de och barnet var både snorig och hostig – men de tyckte inte att det betydde sjuk så de sa inget om det… Och här är vi nu nästan 2 veckor senare på sjukan liksom.. En del verkar inte tänka ordentligt.. 🙄

   1. Alltså det är så taskigt! ”Hon är i slutet av förkylningen” sa våra kompisar. Mmm, men inte frisk då tänkte vi.

    Jag försökte även undvika att gå i butiker osv när dottern var liten men gissar att det blir svårare när syskonet kommer.

    Hoppas verkligen det går över snabbt för er och försök att koppla bort oron. Det kommer att ordna sig. En väninnas bebis som föddes i vecka 32 fick rs och blev inlagd men allt gick bra (för att ta ett extremt exempel). Tänk att Stella ändå är en fullgången bebis och har ett bättre skydd därför. Kram

   2. Ja men exakt, vad tänker man med egentligen?? Är inte jätteglad på personen som tog dit barnet direkt, om jag säger så… Man tror ju att folk fattar och har förståelse liksom. Och tack för peppen, det känns bättre om man kan tänka så, att hon fixar det fint och kommer bli frisk snart! Kramar till dig 😘

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s