Stella <3

En natt på SöS

Jag hade tänkt lägga upp andra delen av förlossningsberättelsen i helgen egentligen men det kom liksom lite annat emellan… Det bidde en natt på SöS med Stellis istället. Hon är ju som sagt förkyld och har fått en så himla jobbig hosta, så igår efter en middag hos mina föräldrar så bestämde vi oss för att åka in med Stella. Emlan fick sova över hos mormor och morfar skönt nog, så hon slapp hänga med till akuten. Det är ju liksom inte det roligaste stället i hela världen, speciellt inte som nästan 2-åring med mycket spring i benen och grym envishet 😉 

Vi åkte i alla fall in till Sachsskas barnakut och de kunde snabbt konstatera att det inte rörde sig om RS-virus i alla fall efter ett näsprov. Sedan fick vi vänta i 5 timmar innan läkaren kom in till oss (som tur är hade vi fått ett eget rum, med TV – så Eurovision såg vi, så vi slapp sitta i väntrummet med vår lilla bebis, hörde dessutom en unge där ute som hostade väldigt tydliga krupp-hostningar, så vi var tacksamma för det…), efter att ha beskrivit alla symptom så beslutades att Stella skulle läggas in för observation UTIFALL att det skulle röra sig om kikhosta, då måste man nämligen sätta in antibiotika i förebyggande syfte när det gäller en så liten bebis och kolla syresättning hela tiden om bebisen skulle få ett andningsuppehåll. Så vid 3 på natten åkte Johan hem och jag och Stella fick åka upp på avdelning och sova där efter att diverse prover tagits. Det var inte lätt att sova trots att det var mitt i natten, till en början var Stella pigg och ville kika runt där hon låg i sin gallerförsedda spjälsäng och jag som inte gillar sjukhus var lite ledsen och orolig när de hookade upp Stella med sladdar till en maskin för att ha koll på puls och syresättning. 

Till slut somnade vi i alla fall och jag lyckades skrapa ihop typ 2 timmars sömn upphackat med flera uppvak när maskinen eller Stella lät. Klockan 6 kunde jag inte sova längre så då gjorde vi morgon. Efter ett antal timmar kom äntligen läkaren som kunde meddela att Stella syresatte sig fint och eftersom hon inte har feber eller hade haft så hemsk hosta under natten fick vi åka hem på permission! Jag var såååå glad att slippa sjukhuset, hade längtat så fruktansvärt mycket efter Emilia och att bara få vara hemma, typ sitta i soffan med båda mina tjejer. Och framförallt var det ju skönt att höra att misstanken för kikhosta är låg och att de tycker hon verkar må bra ändå! Så jag gjorde en inre lyckodans 😊 vi är dock inskrivna tills imorgon och ska åka tillbaka om hon skulle börja få jobbig hosta igen, så det hoppas vi INTE på! Vi hoppas också på att de INTE ringer i veckan för då betyder det att hon inte har kikhosta!


Ska försöka lägga upp del 2 av förlossningsberättelsen imorgon i alla fall tänkte jag!

En reaktion till “En natt på SöS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s