Familj & vänner

Saknar en mammagrupp

En av de få gånger jag lagt ner Stella när hon sover, vill helst ha henne i famnen 24/7! Men jag vet ju att jag måste kunna lägga ner henne också, annars kommer det ju aldrig funka att ha hand om 2 kids…

Emilia och hennes kusin Néa till vänster och syssling Elli till höger 🙂

Att vädret blev så här härligt nu när föräldraledigheten börjat på riktigt!! Vi sitter på vår (minililla) uteplats om dagarna och njuter av solen medan Stella äter eller sover och Emlan gör utrusningar på innergården så att man får ränna efter henne och se till att hon inte springer ut i trafiken, haha… Men hon tycker ju det är sååå härligt att vara ute, och sen lekplatsen med rutschkana och gunga öppnade upp igår så är det så mycket barn där att hänga efter! Fast nu längtar vi verkligen efter ett eget hus med en ordentlig trädgård, vår lilla uteplats är verkligen mesigt liten. Hade önskat att vi hade råd med villa eller radhus här på Värmdö nu, men vi får väl se om några år…

Just nu har vi besök av tjejernas faster och kusin som bor i Göteborg och som kommit upp för att få träffa Stella för första gången. Emilia och kusin Néa (som bara är 6 veckor yngre än Em) är ju superbästisar och leker så fint med varandra till största delen av tiden, de kramas och pussas, dansar och leker egna små lekar, pratar med varandra på sitt eget språk osv. Så de har riktigt kul ihop! I morse fick vi även besök av min kusin Becca, hennes kille Daniel och deras dotter Elli som är 6 månader. De hade bilat ner från Umeå under natten, kom och åt frukost med oss och lekte lite innan de begav sig mot Arlanda för vidare transport till Dubai… Inte alls avis… Det var i alla fall så himla kul att ses!

Något jag saknar sedan vi flyttade till Värmdö är närheten till mina mammagrupper! Det bästa med att bo i Hökis var att snabbt kunna ta sig till Farsta (för träffar med ena mammagruppen), eller till stan (för träffar med andra mamigruppen), plus att bo så nära My och Towe som vi hängde mycket med. Fy vad jag saknar att vara ledig med dom! Här på Värmdö känner jag ingen som är föräldraledig.. Jag hittade en lapp på BVC med info om föräldraträffar, de flesta hade varit men jag hinner med den sista nu i mitten av maj i alla fall, hoppas att det kan ge något. Skulle verkligen vilja hitta lite föräldrar och barn som bor här i närheten att hänga med.. Annars vet jag inte hur man gör? Öppna förskolan är ju liiite väl tidigt.. Facebookgrupper? Eller? Någon som har tips? 

6 reaktioner till “Saknar en mammagrupp

  1. Öppna förskolan på fredagar (i alla fall den i ektorp) brukar det vara många med små bebisar för man kan gå ditt med sitt lite äldre barn som man har hemma från förskolan den dagen 🙂

      1. Ja man kanske inte vill gå dit med en pytteliten bebis såklart men om ett tag 🙂 jag hoppas på att kunna få en mammagrupp även fast jag väntar andra barnet nu, vet att det är lite olika på olika BVC med det där, går på sickla hälsocenter så får se hur de gör.

      2. Ja det är ju så himla olika, tycker de borde satsa ordentligt på det på alla BVC! Annars kanske vi får dra ihop en egen 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s