Stella <3

Det nya livet

Sovbebis ❤

Alltså dagarna går verkligen i ett här hemma med en nyfödd och en 2-åring att ta hand om. Jag är så glad att Johan tog en extra vecka hemma utöver de vanliga 2 så att vi hinner komma in i tvåbarnslivet lite mer innan jag ska rodda morgnar från kl 04 (då Johan åker till jobbet) och lämning på förskolan.

Just nu består Stellas (och mina) dagar av sömn och mat, amningen har kommit igång jättebra, redan första timmen på BB började hon amma som om hon inte gjort annat och har fortsatt så sedan dess. Vi var på BVC för första gången med henne idag och hon har gått upp fint i vikt efter den första viktnedgången så det är skönt att veta att hon får i sig bra med näring, min lilla tjej. Så vi ammar, ammar, ammar och sover, sover, sover. På nätterna samsover vi, det går nämligen inte på något annat sätt. Jag hade tänkt att hon skulle sova i nestet eller i sin spjälsäng men precis som med Emilia är det omöjligt, hon sover bara om hon får ligga tätt intill mig, helst snuttandes på tutte. Är dock noggrann med att hon alltid ska ligga på rygg, ha ansiktet fritt och att hon inte ska ligga under mitt täcke. Än så länge skriker hon endast de korta stunder då hon vaknat och vill ha mat, i övrigt är hon så lugn och snäll. Hon äter två-tre gånger per natt, när hon själv vill det, och i övrigt sover hon, så jag är inte alls så sömndepriverad som jag trodde jag skulle vara! Sover lika mycket/lite som innan i och med att Emlan fortfarande vaknar några gånger per natt. 

För övrigt försöker jag ta alla chanser jag kan till att få tid även med Emilia, som inte går på förskolan sedan vi kom hem med Stella utan är hemma med oss för att även hon ska få vänja sig vid det nya livet med lillasyster. Det där dåliga samvetet har verkligen hittat sin plats hos mig, det skär i hjärtat på mig när hon ropar på mig för att hon vill att jag ska natta henne och jag inte kan för att jag ammar Stella… samtidigt som jag såklart älskar att gosa med min lilltjej, ahhh det är svårt. Men det är skönt att vi alla är hemma i två veckor till i alla fall, vi får mycket tid ihop alla fyra 🙂

Idag är Stella för övrigt en vecka gammal! Och jag älskar henne bara mer och mer för varje dag! Herregud alltså vad fantastiska tjejer jag har!! Konstaterar det ungefär varannan sekund varje dag ❤

4 reaktioner till “Det nya livet

 1. Åh. Känner igen mig i allt. Kärleken men den samtida smärtan till sin första unge..låg å grät när jag ammade vår underbara nyfödda samtidigt som vår finaste stora tjej låg och ropade efter mig på natten(med sin pappa). Fyfan.
  Men kärleken!!!! Åh. Åh!!!
  Kommer va kul att följa er, ni ligger bara 3mån före ju. Kram!

  1. Man skulle verkligen vilja kunna klona sig själv eller utveckla fler armar a la bläckfisk eller nåt för att hinna med båda lika mycket… Jag får också så mycket flashbacks från när E var nyfödd och då blir jag också helt gråtig av nostalgi. Ja det är inte lätt! Men jaa, kärleken är ju helt fantastisk!! Lyckligt lottad är man!

 2. Känner igen mig så mycket!
  Vår lille vill också gärna ligga nära, nära. Det har blivit lite bättre och nu kan han oftast sova första passet i nestet innan han kommer över och sen stannar i vår säng.
  Och det dåliga samvetet.. Herre vad jag grät över det. Även det börjar bli bättre dock ju mer man kommer in i rutiner och det nya livet. Alla behöver tid att vänja sig vid den nya familjen, man får inte glömma bort det!

  1. Nej precis, det är så mycket man måste vänja sig vid, både logistik och känslor och allt möjligt med ett till barn i familjen.. Tur att kärleken är så stark att man fixar allt trots mycket jobb 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s