Stella <3

Efter förlossningen

Det här ”snyggfiltret” på snapchat ger en lite av en alien-look? Haha. Bebisen är ju söt dock 🙂

De här kroppsliga efter-förlossningsgrejerna hade jag inte sett fram emot kan jag ju bara säga! Jag minns dem fortfarande allt för väl från förra gången och nu är de tillbaka igen… Tyngdkänslan där nere som gör att jag inte kan stå/gå långa stunder, stramandet från stygnen som gör det typ omöjligt att sitta på toa längre än ett par sekunder, smärtan från svanskotan som jag troligtvis bröt även denna förlossning, träningsvärken i hela kroppen efter att ha tagit i med all min kraft under krystandet, att det känns som att allt kommer spricka när jag ställer mig upp, att inte kunna sitta på en stol utan bara halvlutande i soffan, en kort stund på en kudde på en stol eller helt enkelt ligga ner… Igår var vi tillbaka på BB Sophia för återbesök hos barnläkare och hörselscreening (som gick jättebra!) och bara att sitta i bilen på vägen in till stan, gå till läkaren och åka hem igen gjorde att det blev väldigt smärtsamt downstairs och jag fick ligga ner i ett par timmar efter tills det kändes bättre. För att inte tala om eftervärkar, sprängande bröst och såriga bröstvårtor!? Ahhh.. Eftervärkarna är i alla fall nästan helt borta så här 4 dagar efter förlossningen, så det är ju positivt i alla fall haha. Men första dagarna, alltså fyyy… Jag minns inte när allt det här gick över förra gången dock, men det tog minst 1-2 månader, lång tid. Och sen tog det massor av korta promenader typ runt kvarteret innan jag kunde gå normala sträckor och till slut långpromenader. Och ja, om 6-8 veckor måste jag ta tag i mammamageträningen för att få ihop magmusklerna… och då är det även tid att på allvar börja gå ner all min övervikt igen. Det är mycket med det hela! Tur att det är så sjukt värt det, är så himla lycklig över vår lilla mini att det inte är klokt, vi har liksom två fantastiska tjejer nu!? Världens, världens finaste ❤ men jag ser fram emot att kunna ta mig ut ur lägenheten utan allt för mycket problem 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s