Emilia <3 · Stella <3

Tvåbarnslivet 

Mycket stolt storasyster med sin en dag gamla lillasyster (allra första bilden av dom tillsammans tagen igår!), hon visar att Stella har en mun 🙂

Vi sov en natt på BB Sophia, dels för att hålla koll på eventuell gulsot som kunde dyka upp eftersom Emilia hade det och fick sola rätt mycket som nyfödd – men det var också skönt med en natt själva innan vi åkte hem och påbörjade livet med en nästan-2-åring och en nyfödd. Emilia har tagit emot Stella på ett så himla fint sätt, hon är helt betagen av henne! Hon vill ”bäja”, ”hålla”, ”klappa”, ”puppa” (pussa), ”kama” (krama) mest hela tiden, och hjälpa till vid alla blöjbyten, med att sätta på kläder, ge napp när hon är ledsen mm. Så himla fint att se! Dock är Em väldigt… intensiv. Om vi säger så. Hon ska hålla hela tiden, inte bara korta stunder, annars blir hon jättearg och ledsen. Och hon ger på ett småbarns vis väldigt hårda kramar och klappar, kan gärna stötta sig mot Stella när hon ställer sig upp, råka langa en fot i huvudet på henne osv. Blandat med lite tjuvnyp här och där. Så det är full uppsikt som gäller hela tiden helt enkelt, och det känns som det enda jag säger är ”försiktigt!”. Men ja, jag är väldigt glad att hon visar så mycket kärlek redan i alla fall!

För övrigt går det också bra, amningen kom igång snabbt och flyter på, idag rann mjölken till ordentligt så nu finns massor av käk. Än så länge är hon en väldigt nöjd tjej, Stella, enda gångerna hon skrikit är då hon kommit på att hon är hungrig, så det handlar om sekunder av skrik innan hon får bröstet. Men det där kan ju ändra sig så jag ropar inte hej, haha. Så märkligt det är att hon är här nu i alla fall, har inte riktigt fattat det. Men blir så lycklig varje gång jag inser det!

Jag ska skriva en förlossningsberättelse och lägga upp förresten, måste bara ha tid till det först 🙂

6 reaktioner till “Tvåbarnslivet 

  1. Åh..tjejerna!
    Kan säga såhär; det kunde varit jag som.skrev det där. Kärleksfull men klämmer lite väl hårt ibland. Pussig men sjukt intensiv. Glad men ändå känslig o lätt till ilska. så är vår äldsta!
    Så nej, jag kan aldrig lämna dom. Men det är under en kort tid.
    Jättegrattis till er!!! De är helt underbara!

    1. Skönt att det inte bara är här hehe, överallt annars låter det bara som att storasyskonen är så himla försiktiga tycker jag.. Men de är ju så små så det är ju inte konstigt att det är svårt att fatta skillnaden mellan en bebis och en docka 😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s