Allt och inget

Gör som storasyster!

   Emilia läser sagor och bäddar om sina dockor och sen ska både hon och jag klappa på dom så de kan sova. Höjden av gull!

 Fixar också kaffe till sin trötta moder! (för övrigt diggar hon sina bilar också och att hjälpa pappa att snickra, dansa runt i prinsesskjolar, bygga tågbana, måla nagellack, klättra på ALLT, åka runt på sin lilla bil med mera. Bara för att förtydliga att det ena int utesluter det andra ;))
  Denna min får man när man frågar om man får ta kort på henne haha. 

Om lillasyster skulle gå i storasysters fotspår så skulle hon födas idag, prick en vecka före BF. Än märker jag dock inte av någon form av tecken på att nåt skulle vara igång, men jag vet ju av erfarenhet att det kan ske väldigt plötsligt ändå. Man går omkring och fixar och tänker på nåt helt annat och så splashar vattnet ner på golvet och någon timme senare har man regelbundna värkar. Så var det ju förra gången, så jag försöker att komma ihåg det när jag för sjuttielfte gången denna dag tänker att det nog inte kommer komma någon bebis. Alltså vad är det för sjuk tanke egentligen?? Jag har väntat i nästan 40 veckor på bebis och ändå kan jag inte riktigt tro att vi faktiskt är så lyckligt lottade att vi ska få en till? Hade nåt annat preggo sagt så hade jag ju tänkt att ääääsch jodå det händer när som helst och efteråt kommer du inte ens minnas hur det kändes att vänta (vilket är varför det är möjligt att bara veckor efter förlossningen ha mage att uppmana en annan gravid att njuuuuta av sista tiden innan barnet kommer trots att man själv nyss avskydde att höra just det.. Hehe guilty as charged!). För så är det ju. Men likväl är den ovissa väntan pissjobbig. Både Johan och hans mamma har gissat på att det är denna dag som bebis kommer att födas (har bett la famiglia gissa när de tror bebisen kommer), och ja, för min del får de gärna ha rätt! 

Idag sysselsätter jag mig iaf med att baka kanelbullar, dubbel sats; eftersom det enligt min mamma är ett måste att ha hemma när det snart kommer komma en miljon mer eller mindre avlägsna släktingar och vänner och vilja bevittna BARNET. Inte fan kan man slänga fram ett paket ballerina då!? Tydligen, haha. Så jag gör som jag blivit tillsagd även fast jag märker att till och med detta var ett för stort projekt för mig, hur kan jag alltid glömma att det tar en hel dag att baka bullar?? Nu har jag ont i kroppen och är trött som en nyfödd. Nu har i alla fall bullarna snart jäst färdigt så då måste de in i ugnen innan det överhuvudtaget kan bli tal om någon sömn…

2 reaktioner till “Gör som storasyster!

  1. En liten pepp: min mamma jobbade på BB förut och sa att var och varannan födsel hade startat när kvinnorna började baka, så vem vet – kanske ett tecken?

    1. Aha!! Hoppas det gäller för mig! Annars är väl det klassiska att tvätts fönstren? Vem som nu orkar hålla på med sånt som höggravid haha..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s