Gravid med Stella

Knäpp från magen och packning av BB-väskan

Till att börja med, jag inser att det måste vara rätt trist att prata med mig/läsa bloggen nu eftersom det enda som kretsar i mitt huvud och det enda jag kan skriva om är näääär baaaarnet kooommmeeeer. Men ni får ha överseende med det eller återkomma senare om det blir för trist, för är man nära förlossning så är man och då är det mycket funderingar kring eventuella tecken på att förlossningen satt igång, tankar om hur allt kommer gå, gissningar om när bebin kommer att födas osv som avhandlas haha. 

I alla fall, något jag hört talas om men inte var med om under förra graviditeten/förlossningen var det där ”knäppet” många pratar om, att man liksom hör ett knäpp från magregionen och sen går vattnet… När mitt vatten gick förra gången hörde jag absolut ingenting (kan ju dock ha missat det), men nu har jag hört ett riktigt knäpp från magområdet två gånger den här veckan! Varje gång har jag blivit så glad och tänkt att nu går vattnet, tjoho! Men… Nej. Inte än. Nyss hörde jag det igen och nu hoppas jag återigen på att det ska betyda något, att vattnet ska gå, värkarna komma igång eller nåt… Hoppas! 

Nu har vi äntligen packat BB-väskan här, så nu är vi ännu mer redo för bebis. Jag vet att just väskan hypas upp så himla mycket och det ägnas kapitel åt det i gravidböcker, blogginlägg om måsten osv och många verkar allmänt haka upp sig mycket just på att väskan ska vara perfekt packad. Tänker tex på det faktum att enligt gravidappen ska man packa ner ”något personligt för att göra förlossningsrummet trevligare”….  Jag vet inte, just BB-väskan är för mig inte så viktig. Det mesta finns på BB (i alla fall på Sophia, vet att det kan variera på olika förlossningar i landet), som bindor, blöjor, bröstvårtssalva och annat som brukar ingå i många listor. Allt sånt hade vi fri tillgång till där. Och jag orkar inte packa massa överflödigt, typ tofflor fattar jag inte riktigt varför det står med på många listor, de där personliga sakerna som ska ge en hemtrevlig känsla osv osv. Kanske är superviktigt för andra i och för sig men inte för mig. Inte ens trosor känns viktigt att packa (men har såklart gjort det ändå haha), för jag ääääälskade de där supersexiga *ehem* nättrosorna man fick där! Så fruktansvärt bekväma att jag tog med mig några hem och använde några dagar även när vi hade kommit hem förra gången haha. Det vi varit noggranna med att packa är kläder i både storlek 50 och 56 till bebin eftersom vi inte vet sizen på henne, på Emlan satt till och med 50 stort i början men det kan ju skilja sig åt från barn till barn, en vit tygmössa som vi köpte innan Em skulle födas och som lillsyrran får ärva, ytterkläder att åka hem i och hennes alldeles egna filt förstås. Babynest och bärsjalar finns där så det behöver vi inte ta med, men babyskyddet (BeSafe Izi Go) som vi hyrt från If är ju viktig att ha med och den ligger i bakluckan redo att användas. Sen lite kläder till oss, hygienartiklar som tandborste och tandkräm, mobilladdare, kamera och snacks. Klart! Redo för förlossning 🙂

 Magperspektiv. Har NÄSTAN utåtnavel nu, eller ja den är typ platt och inte lika djup som vanligt haha. Det och hormonrand på magen är två saker jag sett fram emot att få under båda graviditeterna eftersom det är så typiska gravidattribut, men som aldrig hände. Det enda jag fått är rejäla bristningar som dock inte alla är lika rödlila och kliiga som förra gången, antagligen för att det är de gamla som kommer fram igen haha. Som tur är bleknade de ju till nästan osynlighet efter förra förlossningen så jag tippar på detsamma även denna gång och hakar inte upp mig på dom. 

4 reaktioner till “Knäpp från magen och packning av BB-väskan

  1. Jättespännande att läsa ju!! Jag går in flera gånger om dagen för att se vad som händer 🙂 Håller tummar och tår för att det drar igång snart och att allt går bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s