Gravid med Stella

Kom uuuuut

Saker jag säger cirkus 10 gånger om dagen såhär i vecka 39:

”Vilken dag som helst faktiskt” (som svar på frågan om när det är dags)

”Ja jag var lika stor förra graviditeten”

”Ja jo ehe…” (på kommentaren att jag är väldigt stor/har väldigt stor mage/kommer explodera när som helst)

”Jo det är rätt tungt nu faktiskt”

Haha, ja. Fokus på gravidmagen/min kropp helt enkelt. Tror folk kännerdet som att de är skyldiga att kommentera min mage, oavsett om jag så bara betalar i kassan på ICA. Så känner jag verkligen inte, tycker snarast att det är lite skönt att få en paus om någon inte tar upp preggoskapet. Det finns många anledningar till att jag längtar efter förlossningen 😉 MEN framförallt känner jag mer och mer för varje dag att hjärtat värker av längtan efter min lilla bebis. Fy sjutton. Ju närmare förlossningen man kommer desto mer längtar man verkligen och desto jobbigare blir all väntan. Trots att man är så nära… 

Har känt en dipp de senaste dagarna, känner mig gråtfärdig mest hela tiden och ångesten ligger nära till hands. Lillans sparkar har ändrat karaktär och känns mer lugna på något sätt vilket oroade mig tills jag märkte att de ändå är lika frekventa som innan. Men känns på ett annat sätt bara (det är väl inte mycket plats där inne nu). Allt känns också så hopplöst, jag hatar att det finns noll kontroll i det här. Noll kontroll över NÄR det sätter igång, hur, var, om man kommer få plats på den förlossning man valt, hur allting kommer gå, hur bebisen kommer må… Och ju närmare allt kommer desto starkare blir tyngden av de där känslorna. Jag vill bara, bara få hålla min lilla bebis i famnen och se att hon mår toppen. Så all väntan är liksom så jobbig. Men idag är vi hos Emlans farmor som fyller 50 och har öppet hus hela dagen. Så det får väl vänta tills i natt i alla fall haha.

4 reaktioner till “Kom uuuuut

  1. Åh känner så igen det där! Min första föddes i v 38+6 så alla sa ju att andra skulle komma tidigt också, men icke, andra kom i 41+1 och det kändes ju som att det aldrig skulle sätta igång. Trodde nog där på allvar ett tag att det inte skulle komma någon bebis utan jag skulle vara gravid för alltid! Hoppas hon tittar ut snart. 🙂

  2. Förstår precis. Jag fick 9 dagar över tiden och var SÅ nära att gå fram till folk med barnvagnar och fråga hur de fick ut bebisen! 🙂

    1. Ja men eller hur, det är som att de som redan fött är med i nån hemlig klubb och så himla lyckligt lottade, vilket ju är väldigt märkligt för förlossning blir det ju till slut oavsett haha… Man är lite knäpp så här på slutet 😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s