Gravid med Stella

Nu är hon färdigbakt!

  
Enter vecka 38! Woop woop! Åh vad jag har sett fram emot denna dag, nu är hon officiellt färdig där inne i magen och får komma ut när hon vill, helst så snart som möjligt!! Fast det är väldigt konstigt att tänka att hon snart är ute och då är barnafödaråren över… Det känns som nyss som jag gick runt och avundades alla stora magar på stan och hoppades att det snart skulle vara min tur att få vara med om det där häftiga. Jag verkligen fantiserade om hur det skulle vara att ha stor mage, att känna sprattel där inifrån, hur det skulle kännas att få upp bebisen på bröstet, se kärleken mellan hen och Johan… Och hur nyss det känns som jag var gravid för första gången med noll koll, så mycket som jag tar för givet nu hade jag ju ingen aning om då (det är bara att kolla på detta inlägg tex)! För att inte tala om när Emilia var nyfödd, och främsta känslorna var: ”ooookej, hur ska vi få henne att överleva? Hur sätter man på en blöja? Hur lyfter man upp henne utan att huvudet svingar hit och dit?” Dvs sånt som inte riktigt kräver samma tankeverksamhet nu… Och nu är vi här, med en snart-2-åring och en snart-nyfödd… Ja tiden går fruktansvärt fort, jag kan inte fatta det (precis som alla föräldrar någonsin sagt haha). Men snart är det helt enkelt ett avslutat kapitel och det är dags att äntra en ny fas, den som tvåbarnsfamilj med barn som bara blir större och större. Jag som ÄLSKAR bebisar! Bästa jag vet är bebisgos, vill alltid sno allas bebbar och snosa dom i nacken. Får hoppas att fler vänner skaffar bebisar allt eftersom så jag alltid har småttisar att gosa med 🙂

Nu är det ju väldigt spännande hela tiden känns det som, att varje dag ha känslan ”är det idag det sätter igång? Är det idag vi får träffa vår andra lilla älskling?”. Känner efter hela tiden och hoppas ständigt att vattnet ska gå (som förra gången, så himla bra med ett så pass tydligt tecken på att förlossningen startat, behövde aldrig undra liksom) eller åtminstone att slemproppen ska släppa (vilket jag aldrig upplevt förut så jag vet inte ens hur det är). Det ska bli spännande att se hur och när det startar denna gång hur som helst! 

3 reaktioner till “Nu är hon färdigbakt!

  1. Åh, hoppas hon kommer snart! För mig har varken slemproppen eller vattnet gått någon av gångerna. Eller jo, vattnet gick ju när dom tog hinnorna på förlossningen. Men båda startade med värkar 🙂

    1. Jaa hoppas verkligen det! Haha på nåt sätt startar det ju, men det är skönt om det kan vara tydligt så man vet att det verkligen är dags… Men ut kommer hon ju hur som 😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s