Gravid med Stella

Gravidlista

Jag tittade tillbaka i bloggarkivet lite och hittade gravidlistan jag fyllde i när jag var gravid med Emilia, så jag tänkte att jag fyller i den igen!

Var graviditeten planerad?

Oh ja! Vi visste att vi ville ha hyfsat tätt mellan barnen, ungefär 2 år kändes lagom, så någon månad före Emilias 1-årsdag började vi försöka bli gravida. 3 månader tog det denna gång, 5 månader förra gången. Det var runt hennes 1-årsdag som jag kände mig redo att vara gravid/föda barn igen efter graviditeten med Emilia. En del har tyckt att det var långsamt (började få frågor om syskon redan när E var ca 5 månader…), andra att det var snabbt jobbat. Men lagom för oss som sagt 🙂

När fick vi reda på att jag var gravid?

Den 25 augusti! Jag hade egentligen inga symptom på graviditeten än, det enda var att jag kände mig lite gråtigare och känsligare än vanligt. Mensen var nog någon dag sen och då traskade jag iväg till Apoteket och köpte ett sånt där dyrt digitalt Clearblue-test (vis efter att allt för många gånger ha sett ”spökstreck” när jag använt RFSU:s billiga pappersstickor). Jag minns att jag la undan testet efter att ha kissat på det, Emilia badade i duschen samtidigt, och när jag tittade till testet så stod det ”gravid 2-3” (jag var då i vecka 4+2 bara, väldigt tidigt alltså)! Jag bara skrek rakt ut av glädje och började störtböla direkt. Vi ringde såklart till Johan och jag sa ”Emilia har nåt att berätta för dig… Hon ska bli storasyster!”. Hade aaaldrig kunnat vänta tills han kom hem haha. 

  
Vem fick veta nyheten först?

Jos, precis som förra gången haha. Sen kom alla typ i en klump, vi hade köpt en tröja som det står ”big sister” på från Livly som Emilia fick ha på sig när vi åkte till våra föräldrar. Helt okommenterat. Och så väntade vi tills de upptäckte nyheten haha! Det tog förvånansvärt lång tid måste jag säga!

  
Hur gammal kommer jag vara när jag föder?

26 år, men jag blir 27 i augusti. När jag födde Emilia var jag 24 men fyllde 25 en månad senare så jag vet aldrig hur gammal jag ska säga att jag var…

Det bästa med att vara gravid?

Känslan av att en liten människa växer inom en som är en blandning av en själv och den man älskar, någon man vet kommer bli helt perfekt oavsett hur personen kommer vara/se ut. Att veta att man ännu en gång kommer få uppleva den stora lyckan att få älska någon så villkorslöst förbannat mycket. Det är ju helt fantastiskt!

Det sämsta med att vara gravid?

Ja det är ju mycket graviditetsbesvären som gör det, att vara illamående dygnet runt i 20 veckor är inte roligt, foglossning är inte kul etc. Men bland det värsta är ändå oron som kommer och går i perioder. De första 12 veckorna är jag inte så orolig, då är det så tidigt och jag tänker mest att det som sker, det sker. Även om det skulle vara tråkigt med missfall såklart. Men därefter är det liksom mer och mer som står på spel ju längre tiden går… Och har man som jag lätt att gå in i hur andra känner när det händer hemskheter (HSP!) och dessutom tror att det magiskt kommer hända oss bara jag läser/hör om något hemskt som hänt nån annan, ja då blir det väldigt svårt…

Vet vi könet på bebisen?

Ja! På två ultraljud har de sagt att det är en liten flicka där inne. Så det borde vara hyfsat säkert 🙂

Vilka namn funderar vi på?

Vi har ju i princip spikat namnet på S, S*****. Även mellannamnen är spikade på ett ungefär. Men jag kan nämna de namn som var med längst innan vi bestämde oss – Lily hade vi typ bestämt oss för innan vi hörde namnet på S av Jos. Och en pojke hade fått heta Noel eller Noah. 

Hur känner jag inför förlossningen?

Det är olika från dag till dag. Ena dagen tar jag det med en klackspark, andra dagen går jag helt upp i tankar på risker hit och dit. Har även försökt läsa lite i mina gravidböcker och jag får verkligen rysningar vid tanken på den där smärtan som kommer att komma. Jag vet att den inte är farlig och att den är nödvändig, men det jävliga är att man inte kan säga stopp och hoppa av när det blir alltför smärtsamt. Det skrämmer mig. Det är som att sitta fast i världens vidrigaste bergochdalbana och det går inte att komma loss, man får bara åka tills det är slut… Därför känns det jätteskönt att vi kommer ha med en doula som kan hjälpa mig att ändå hålla skräcken och smärtan under kontroll. 

När tror jag att bebisen kommer födas?

Jag tror ju personligen att hon kommer före BF (som är den 28 april), kanske blir en himla jinx nu, men jag tror på mellan 15-22 april ungefär. Emilia kom prick 1 vecka före BF nämligen 🙂

  Kan knappt vänta tills vi har en sån här liten igen ❤

  Em 1 vecka gammal! Hjärtögon X 1000! Åh och byxorna är i storlek 56, de var så stora på henne! 

2 reaktioner till “Gravidlista

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s