Emilia <3 · Ytligheter

Nagellack och föräldramöte

  
Titta så fina barnnagellack jag köpte till Emlan! De ska vara fria från gifter som finns i vanliga nagellack (typ aceton, formaldehyd mm), så det känns bättre att måla hennes naglar med det här nagellacket istället eftersom hon är så mycket med fingrarna i munnen. Så himla bra att sånt finns, för Emilia ääälskar nagellack, eller glaglack/gelágelá som hon säger. Nåt av det bästa hon vet är att få naglarna målade, då lägger hon sig helt självmant på golvet (?av någon anledning?) och ligger still medan jag målar tå- och fingernaglar. Helst ska jag måla mina egna och Johans naglar också, då är lyckan gjord! Då visar hon upp alla våra fina naglar för alla hon träffar haha. Även i övrigt är hon mycket för smycken, hårspännen, kläder och skor. Ta av och på, borsta sitt hår, borsta mitt hår osv. Det håller vi ju på med dagligen eftersom hon har en sån hårman men tex smycken vet jag inte alls var hon fått intresset för, själv tycker jag mest att smycken är störigt att ha på mig haha. Det kan faktiskt vara Johan det kommer ifrån, han är mycket mer för smycken än vad jag är, han har både halsband, armband och ringar som han faktiskt använder till skillnad från mig. Tex var det han som valde att ha en smyckeslåda med glasskiva ovanför i nya garderoben, inte jag 🙂

Igår var jag och Johan för övrigt på vårt allra första föräldramöte på förskolan! Vi var så himla pepp, alla möten som har med Emilia (och lillsyrran såklart) att göra känns liksom så himla intressanta och vi satt verkligen och tog in allt de berättade om hur de jobbar i verksamheten, med genus och olika teman som kroppen och skogen. Men bäst var att de hade filmat små klipp som de satt ihop till en 20 minuter lång film där man fick se barnen i vardagen på föris (det kommer fortfarande inte naturligt för mig att säga det än, det blir alltid ”dagis… förskolan… föris!” innan jag hittar rätt ord. Hur lång tid ska det ta att få in egentligen? 😛 märks ju inte i skrift dock). Det var så kul! Vi fick bland annat se anledningen till att Emilia fullkomligen älskar ”bada nakna på Sergels torg”-låten, de har dansat disco till den! Vi fick också se när hon snurrade runt och dansade till en speldosa. Så himla gulligt! Det var i alla fall intressant med föräldramöte och nu ser vi fram emot utvecklingssamtalet som kommer senare i vår 🙂 

  Helt tokig blir hon till den här låten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s