Gravid med Stella

Funderingar i vecka 34

 

  Snart kommer de här söta presenterna från Ems gudmor Jos faktiskt få användas! ❤

Idag går jag in i gravidvecka 34! Jag ser definitivt ljuset i slutet av tunneln nu, om 4 veckor är lillsyrran färdigbakt och välkommen ut. Och det tycker jag hon kan göra då också, 8 april är väl ett superbra datum att födas på 😀 på tillväxtultraljudet fick vi ju reda på att hon just då låg i säte, jag hoppas att det hinner ändra sig tills dess, jag är faktiskt inte alls pepp på kejsarsnitt (som man kanske hade kunnat tro med tanke på min rädsla för förlossningssmärta…), utan jag hoppas på en snabb och komplikationsfri vaginal förlossning. Med snabb menar jag snabbare än de 22 timmar som det tog förra gången från att vattnet gick till att Em var ute… 

Just nu har jag så mycket foglossning som strålar ner i bäckenet (ner mot muttis liksom? Blygdbenet kanske det heter? Smärtsamt i alla fall!) för varje pluttigt ministeg jag tar, plus jobbig halsbränna som verkligen bränner hela vägen ner i magsäcken sjuttioelva gånger per dygn så att jag blir tokig. Halsbrännan har i och för sig varit med mig från början (och kan tacklas med flytande gaviscon) men denna typ av foglossning har kommit senaste veckan bara… Så som sagt. Vi säger att vi ses på utsidan 8 april va, bebis? 

Jag funderar för övrigt allt mer på livet med bebis på utsidan, framförallt är jag både nervös och spänd på att se hur Emilias reaktion blir på att få en liten syster som ska flytta in hos oss permanent. Med allt vad det betyder med delad uppmärksamhet, en bebis som skriker på nätterna (kommer E kunna sova sig igenom det?), att jag kommer vara bunden till bebis genom amning 24/7 framförallt de första veckorna/månaderna… Jag gissar på en hel del dåligt samvete från min sida för att jag inte kommer kunna leka med henne alls så mycket, kunna plocka upp henne jämt eller så. Tror också jag kommer sakna min stortjej en hel del. Men det är ju också det här med kärleken till TVÅ barn och hur det går ihop?? Det kommer ju bara lösa sig när Lillan är ute såklart, jag kunde ju inte föreställa mig kärleken till Emilia innan hon föddes heller, men just nu har jag svårt att förstå hur man ska kunna älska en till lika mycket. Som om kärleken man har är begränsad?? Äsch jag vet inte. Men det verkar ju vara en vanlig fundering i alla fall efter vad jag hört från andra blivande tvåbarnsföräldrar. 

  
För övrigt la jag in en beställning på Mam idag, vi behöver kasta ut alla gamla nappar och köpa nya nämligen och i mataffärer/babybutiker tycker jag inte de får in några med ny design, vi har liksom gått igenom allt redan. Jag upptäckte då att de i alla fall på hemsidan har så fina nya designer, speciellt på nattnapparna som lyser i mörkret! Kolla den ovan tex, sååå fin! Det blev ett gäng nattnappar och även namnnappar till förskolan, och det gick väl lite väl fort att komma upp i 67 euro………..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s