Allt och inget · Emilia <3

Serietips och en liten tjej med magont

  
   

 Jag och Johan har ääääntligen hittat en serie som vi följer slaviskt och bara vill se mer och mer av (jag har riktigt svårt att fastna för serier, är jag inte fast inom 5 minuter så skiter jag i att kolla. Så jag har aldrig lyckats med det där serietittandet som alla andra håller på med mer än i korta perioder när jag hittat nåt jag fastnat för direkt; True Blood, Freaks and geeks, första säsongerna av Game of Thrones och Downton Abbey tills alla mina favoriter dog… Och nu denna), nämligen Jane the virgin! Jag har sett några avsnitt här och där när det gått på TV, verkligen gillat formatet spänning/komik/parodi på spansk telenovela (väldigt cheesy såpor), men det där med att komma ihåg att se en serie samma tid varje vecka är ju svårt. Så när jag såg att det fanns på Netflix övertalade jag Johan att ge det en chans och nu är vi lika hooked båda två! Vi har sett 15 avsnitt hittills och det blir bara mer och mer spännande för varje avsnitt. Det handlar om Jane, en 23-årig tjej som bor med sin mamma och mormor i Miami, och som råkar bli inseminerad och därmed gravid (hon är alltså oskuld och tillsammans med en kille som hon planerar bröllop med) och pappan till barnet råkar vara en rik hotellägarson som hon kysst ett par år tidigare… Sen händer massor av spännande saker, mord och annat, som gör att man bara måste kolla ett avsnitt till, och ett till och så vidare. Tips om man som jag har svårt att se alla de där populära brutala serierna som Breaking Bad, True Detective osv men ändå vill se något riktigt spännande!

Över till nåt helt annat, GUD så trött jag är efter denna helg. Jag trodde man skulle få vila upp sig på helgen? Men det gäller ju inte när man har ett barn som är dålig i magen och har varit i en vecka.. Hon är alltså inte kräksjuk, hon har inte feber, hon dricker och äter som vanligt, men hon har diarré. Och det är värst på nätterna när hon vaknar och skriker i panik för att hon har sån magknip, stackarn. Det är så jobbigt att se, man får inte röra henne ens för hon har så ont. Vi får byta blöja typ 2-5 gånger per natt vilket innebär att ställa henne i duschen och tvätta av henne varje gång. Jag säger vi, för oftast gör vi det faktiskt tillsammans, jag och Johan, för att det ska gå så fort som möjligt för att underlätta för Emilia och så att vi alla får sova nån gång. Teamwork, helt enkelt. Men mycket sömn blir det ju inte. I natt skrek hon så hjärtskärande att jag ringde 1177 som då sa att magknipet är pga diarrén, så vi måste få stopp på den för att magontet ska gå över – hon ska inte dricka nåt annat än vätskeersättning, inte äta någon frukt/grönsaker utan bara kokt mat, typ kokt potatis blandat med (mjölkfritt) smör och vitt bröd. Prick sånt vi sällan ger annars. Vi fick besked för några veckor sedan om att Em fortfarande är komjölkproteinallergisk men att det var okej att hon ändå åt mindre mängder mjölkprodukter. Den här veckan har vi förstås plockat bort allt sånt men det har ändå inte hjälpt… Så imorgon är det jag som bokar tid på vårdcentralen för att se om det kan finnas någon förklaring till detta. Jag vet ju att småbarn kan ha diarré utan orsak, men vi måste ju ändå kolla liksom. Håller tummarna för en bättre natt i natt!

8 reaktioner till “Serietips och en liten tjej med magont

 1. Åh hoppas det går över fort! Vår dotter hade sådär när hon var kring året (mitt i vår husflytt för övrigt). Hon var frisk och åt bra förutom diarren. Vi gick till vårdcentralen efter två hemska veckor och de sa bara vänta ut det. Blä. Hon blev dessutom jätteröd av allt torkande så ett tips om det händer är att blåsa torrt med hårtork. Kämpa på!

  1. Ja det är det jag kan tänka mig att de säger på vårdcentralen, vad ska de göra liksom? Nu har det varit mycket bättre sen i söndags kväll så vi avvaktade med VC 🙂

 2. Vår son har ungefär liknande nu och fler barn på hans förskola lika så, även några av fröknarna har magknip och diarré så tror det är något som går.. Känns som magsjuka fast utan spya..

  Hoppas det bli bättre snart 🙂

 3. Hej

  När min äldsta var i E ålder fick han något liknande. Jag tog bort all mat utom rostbröd som han fick mild ost på samt vätskeersättning. Sen glöm inte semperdropparna, guld värt när de får magproblem

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s