Allt och inget

Historien om min blogg 

Jag läste detta inne hos Josefin och tyckte det var en så himla bra idé, så här kommer min blogghistoria också!

Hur det började:

Året var 2005 (!), jag hade precis börjat gymnasiet och bloggar var något alldeles nytt, jag hade läst Ebba von Sydows blogg på Expressen i ett år men i övrigt minns jag inga bloggar alls från den tiden. Men jag tänkte i alla fall att jag också ville blogga, så jag startade en blogg som tyvärr inte finns kvar på blogg.se, och där skrev jag korta små inlägg om vad som hände i skolan, länkar till kläder jag ville köpa… och inte mycket mer än så haha. Sedan dess har jag bloggat mer eller mindre konstant på olika bloggportaler, länge hade jag dock typ 3 läsare i veckan som framförallt bestod av vänner..

Två bilder från när det begav sig:   Jag som blivande 16-åring på Kreta 2005, samma år som jag började blogga. 

 Jag år 2007/2008, som kuriosa kan jag säga att den där blusen var en riktig bloggblus – flera bloggare inklusive Blomdinbella och Kenza fick den som spons och jag blev helt kär i den, jag missade att köpa den på MQ när den fanns i butik så jag jagade den på Tradera och köpte den i slutändan av Elin Kling! Tror jag fortfarande har kvar den faktiskt 🙂

Antal läsare:

Sedan jag lärde känna Josefin i mammagruppen och hon länkat till min blogg ett par gånger (tack! <3) har jag faktiskt fått en liten läsarskara som följer mig och kommenterar vilket gör det hundramiljoner gånger roligare och mer meningsfullt att blogga! Antalet varierar men brukar ligga på 1300-2500 unika besökare i månaden, vilket är väldigt mycket för mig! Och framförallt är ni så goa som kommenterar och jag blir alltid SÅ glad för varje kommentar jag får! Jag har ju dessutom en så pass liten blogg att jag ännu inte fått en enda elak kommentar, vilket känns mer än okej haha.

Inlägg jag minns:

Framförallt minns jag de inlägg jag ser fortfarande läses varje vecka trots att det ibland är åratal sedan jag skrev dom, tex ”att gå ner i vikt efter graviditeten”, ”Riskgraviditet” och ”Det långa inlägget om BB Sophia som jag tänkt skriva länge”, men jag minns även ”Han fick ett nytt jobb så jag stannade hemma lite till”, dock troligtvis mest eftersom det var så kul att ha fått vara med i radio 😛

Det bästa med att blogga då:

Egentligen vet jag inte var jag fått motivationen till att blogga år ut och år in med cirka noll läsare, men i grund och botten handlar det nog om att jag helt enkelt älskar att få uttrycka mina tankar i skrift. För innan jag började blogga så skrev jag dagbok, jag har cirka 10 fullskrivna dagböcker nere i källaren. Har också alltid skrivit noveller, tyckt om att skriva skolarbeten och har en nördig förkärlek för att korrläsa texter (vilket inte betyder att mitt bloggspråk är perfekt, vill inte att det ska låta som en tråkig avhandling när jag skriver om vardagliga saker). Så, helt enkelt var det bästa nog bara att få SKRIVA.

Det bästa med att blogga nu:

Fortfarande älskar jag ju att få skriva och uttrycka mina tankar, men nu har ju även kontakten med er läsare tillkommit vilket som sagt gjort allt så mycket roligare! Så det bästa nu är att det faktiskt finns folk som läser vad lilla jag skriver och bollar sina tankar med mig.

Det sämsta med att blogga då:

Förmodligen att det kändes rätt meningslöst att blogga utan att ha läsare…

Det sämsta med att blogga nu:

Att jag ibland vill skriva om privata saker som jag inte har några problem att dela med mig av till vänner och okända läsare, men jag har ju egentligen ingen aning om vilka bekanta och vänner från förr som läser min blogg nu (paranoid much? haha) och de vill jag kanske inte alltid ska veta vissa saker om mitt liv. Så jag får avgöra hela tiden vad jag kan bjuda på att folk känner till och inte, helt enkelt.

Hur jag tänker och gör när jag bloggar:

Jag har blivit mycket mer planerad sedan jag började få läsare, jag skriver inte längre bara det jag känner för just för stunden, jag lägger inte längre bara in en bild eller länk okommenterat och tycker det är ett fullgott blogginlägg. Numera tänker jag mer i teman, jag vill inte att inläggen ska vara så spretiga utan helst hänga ihop på ett bra sätt. Dessutom tänker jag väldigt ofta på vad jag kan skriva om på bloggen, skriver upp idéer och skriver utkast som jag sedan publicerar eller slänger. Jag försöker också att följa upp sånt jag sagt att jag ska göra, som att visa en bild på Emilias rum, skriva om något speciellt ämne eller så. Jag vet att jag kan vara dålig på det men jag försöööker i alla fall komma ihåg 🙂

Bloggar jag läser:

Jag följer en hel del bloggar på Bloglovin men det är inte alla jag orkar läsa jämt. Men det här är mina favoriter som jag återkommer till varje dag:

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s