Gravid med Stella

Hej hej vecka 33!

  
Här ser ni alltså den megahyperstora kaggen som får folk att dåna över tanken på hur stor bebisen måste vara/att det måste vara tvillingar där inne… Hon beräknas som sagt vara helt i normalspannet i vikt och jo, enligt 3 ultraljud är det bara 1 bebis där inne tack så mycket! 

Ja idag går jag alltså in i vecka 33 (32+0), alltså harre vad tiden går!? Hur tungt det än är så börjar jag inse att det är bäst att ta vara på den här graviditeten, för sen blir det alltså inga fler! Det är mycket jag INTE kommer sakna, som 20 veckors konstant illamående och dagliga kräkningar (5-6 gånger per dag förra gången…), foglossning, att det är svårt att andas, jobbigt att ligga på rygg, megatröttheten… Ja mycket helt enkelt. Men samtidigt finns ju i grund och botten hela tiden den där megacoola superwomankänslan att man faktiskt SKAPAR LIV, att det kommer existera en ny liten människa på den här jorden tack vare mig och Johan (men mest mig, min insats var ju bra mycket större än hans eftersom min pågår i 9 månader!). Den speciella känslan när bebisen börjar sparka, att alltid bära hen med sig och känna kontakten med bebin under dagen. Jag känner mig, dåligt ord egentligen för en ateist, men välsignad och så tacksam att jag har haft möjligheten att kunna bli gravid och bära mina barn. Kanske låter jättepretto, men så känns det verkligen! Det är ju verkligen inget man kan ta för givet. Är även så himla förvånad och glad över att jag sluppit vara sjukskriven den här graviditeten! Förra gången var jag sjukskriven från vecka 7 fram till förlossning med undantag för en månad i mitten av graviditeten då jag jobbade halvtid innan foglossningen tog över. Och nu ba! Jobbar helt som vanligt! Så märkligt att man kan göra det!

Vi har tagit tag i att fixa med det sista innan bebisen kommer, i natt när jag vaknade av en mardröm (tror inte ens på spöken i vaket tillstånd, så varför består mina jobbigaste mardrömmar alltid av just spöken??) och inte kunde somna om så beställde jag ett extension kit till vår Donkey så den kan bli en duo, en extra sufflett, bilstolsadapter (något vi saknade mycket förra gången var att kunna klicka på babyskyddet på vagnen, det gick inte med Buffalo och BeSafe Izi Sleep, men Donkey + BeSafe Izi Go som vi kommer ha nu = match!). Sen slängde jag med en av Bugaboos nya filtar i pastellrosa, Emilia har en favoritfilt som jag köpte till henne när hon låg i magen, så jag tycker lillasyster ska få sin alldeles egna filt hon också. Nu är det bara Stokke Steps-stol och babyskydd kvar att beställa. Sedan är vi utrustade och klara! 

2 reaktioner till “Hej hej vecka 33!

  1. En sån otroligt fin, rund och mysig mage du har ❤

    Hur är det nu, vad har du för BF? Hinner du föda innan BB Sophia stänger? Inte meningen att oroa dig, är bara nyfiken. Har en massa kollegor som väntar barn i sommar som inte alls är glada, och det förstår jag ju verkligen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s