Allt och inget

Besök hos barnmorskan

Idag var det dags för besök hos barnmorskan igen! Kunde inte låta bli att känna mig glad att jag ens får komma dit igen med tanke på det som hände förra veckan. Så lyckligt lottad och tacksam för livet! Hur som helst så tog hon som vanligt SF-mått (måttet på livmodern typ) som hade dragit iväg lite, så jag ska få göra tillväxtultraljud för att kolla storleken på bebisen och dessutom en glukosbelastning för att se om jag har graviditetsdiabetes. Hoppas inte… Minns att vi gjorde tillväxtultraljud med Emilia också, samma dag som förlossningen satte igång. Då fick vi reda på att det var en tjej där inne (visste vi alltså inte innan) och att hon skulle väga ca 3,5 kilo och ut kom en liten tjej på 3464 gram, helt normalstort alltså. Så jag är inte orolig för att denna bebis ska vara stor heller. Däremot vill jag ju slippa graviditetsdiabetes eftersom det kan påverka bebisen också. Bra att det kollas upp helt enkelt. I övrigt har jag för första gången under både denna graviditet och förra blivit ordinerad att äta järntabletter, mina järnvärden har alltid varit toppen fram till nu. Men det kan men ju leva med 😉 det kommer nog bli besök dit en gång i veckan nu för att hålla koll på allting lät det som. Ingen är gladare för det än jag, älskar kontroller, det känns tryggt!

 Emilia i morse. Kampen för att få på henne kläder och att ta oss till bilen… Ungefär så här pepp var hon på det. Kartongerna som ligger lite överallt innehåller delar till garderoben vi köpte på IKEA i helgen och som ska upp i vårt sovrum ikväll är det tänkt (vi har bara haft en enkelgarderob där utan inredning tidigare… En av de mindre bra sakerna med nyproduktion av JM, dåligt utrustade garderober. Annars är det mesta över förväntan!) 

6 reaktioner till “Besök hos barnmorskan

    1. Nej grejen är att sockret har legat normalt, var typ 4,3 idag? Men enligt barnmorskan så gör man alltid glukosbelastning när SF-måttet ligger lite högt, det är nån rutingrej tydligen. Tror egentligen inte jag har några symptom mer än att jag är rätt trött, men det kan ju också ha med järnvärdet att göra… Hur är det för dig?

      1. Ok men då är det aäkert ingen fara för dig. Mitt var 6.1 på senaste besöket. Är extreeemt törstig hela tiden. Jag frågade om det inte var lite ”misstänkt” men min BM tyckte inte det

  1. Håller tummarna på fina svar!
    Har Emilia nåt tecken på utv.fas eller ”trots” just nu? Min unge 19mån är som förbytt..utbrotten hon kan få är heeelt galna? Vad hände med min lilla solstråle- kommer du tillbaks??! 😁

    1. Ja jag tycker definitivt hon är i en fas nu, men inte just med ilska (hon har alltid haft hett temperament oavsett faser haha), men däremot så känns det som att hon regredierat lite, hon vill tex ha napp hela tiden nu, hon skriker efter den och blir helt tokig om hon inte får den, hon har också börjat pilla på mina bröstvårtor igen som hon gjorde jämt förut när hon var trött eller ledsen men som vi hade vant henne av vid… Vill bli buren mycket och fejkgråter/gråter på riktigt när allt inte går hennes väg… Det är rätt kämpigt nu! Säger som du, kom tillbaka solstrålen!! 😳

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s