Mina tankar

Bilolycka

Igår var nog den läskigaste dagen i hela mitt liv. Jag var nämligen med om en bilolycka. Jag hade precis släppt av Emilia på förskolan som ligger ute på landet här på Värmdö, och börjat köra vägen in mot Gustavsberg igen på väg mot jobbet. Det var ju väldigt halt på vägarna igår så jag tog det lugnt och körde försiktigt i kanske 40/50 km/h. Men så kommer jag precis innan en kurva och ser hur en bil kommer i kurvan från andra hållet där det är 70 km/h, sladdandes på sidan i hög fart rakt mot mitt körfält (det är en liten smal väg så det finns inget utrymme att göra något på) och jag inser direkt att det kommer smälla. Jag hade Johan i telefon i högtalarsystemet i bilen så han hör när jag skriker NEJ NEJ NEEEEEJ innan bilen kraschar med sin sida in i min front ner i diket med en jävla smäll. Ingen av oss hann bromsa tror jag, det gick i full fart. Efteråt fortsätter jag gallskrika rakt ut (ont i halsen deluxe nu) och sedan skriker jag (till Johan som fortfarande var i telefonen konstigt nog) att jag har krockat och att jag måste ut ur bilen, det rykte från motorn och airbagsen hade utlöst men det minns jag inte. Föraren i den andra bilen hjälper mig ut på passagerarsidan eftersom jag inte kommer ut på förarsidan och direkt kommer mardrömstankarna: vad hände med bebisen i magen??? Jag hade inte själv ont någonstans förutom där jag kände att ratten smällt i magen. Det var som tur är flera människor där som sett vad som hände som ringde 112, en äldre kvinna kom med en kopp te och en mamma med barn på samma förskola som Emilia går på hade kört precis bakom mig med sin lilla bebis i bilen (men hunnit stanna) så jag fick sätta mig i hennes bil i väntan på ambulans. Jag bara skakade och grinade och kunde inte alls lugna mig på flera timmar. Kunde i alla fall meddela en chockad Johan vad som hänt (min mobil klarade sig), samt ringa min pappa och skicka meddelande till min bästa vän. Sedan tog ambulanspersonalen hand om mig och vi åkte in till förlossningen på SöS för att kolla upp bebisen, det var det enda som fanns i mitt huvud. Att jag måste få veta att allt är okej. Så efter fyra timmar med CTG och diverse läkarundersökningar (med Johan, mamma och pappa med mig skönt nog) kunde de konstatera att allt verkade bra med lillan vilket gjorde mig lugn. Så länge det inte hänt henne något så är det ju bara jag som är lite blåslagen med blåmärken på magen, över bröstet och lite här och var, ont i musklerna och så men inget allvarligt. Är också SÅ SÅ SÅ tacksam för att det inte hände på vägen TILL förskolan utan att Emilia befann sig i trygghet, glad och ovetandes! 

Hela dagen igår kunde jag inte sluta spela upp händelseförloppet i huvudet om och om igen, det var också det första jag tänkte på när jag vaknade två gånger i natt och i morse. Men det är väl en del av bearbetningen. Det är just den där paniken innan det smäller när man fattar vad som kommer hända men inte hur illa det kommer bli som jag inte riktigt kan släppa. Känner mig helt matt och slut efter all panik och rädsla så jag återkommer till bloggen när jag orkar. 

 Inte mycket kvar av bilen…
   Utskriven på väg hem från SöS 

9 reaktioner till “Bilolycka

 1. Åh hjälp vilken mardröm! Är rädd för detta varje dag när jag kör till och från förskolan. Vilken tur att du och bebisen mår bra efter omständigheterna! Kram

  1. Tack! Jag har ändå tänkt att det är en lugn väg att köra på, inte så mycket trafik och max 70 på vissa sträckor, men det kunde gå fel ändå… Är bara glad att allt gick bra 🙂 kram

 2. Men hjälp! Blir alldeles kall av att läsa din berättelse. Tack och lov att allt fick bra ändå. Med tiden blir det lättare att hantera minnet. Kram

  1. Ja det börjar redan släppa skönt nog, har åkt och kört bil flera gånger idag så det var direkt ”upp på hästen” igen, jobbigt första gången men nu går det bra ändå! Kram

 3. Men fyyy! Så skönt att läsa att ni lillan mår bra och att du klarade dig utan skador!

 4. Men gud vilken mardröm!!! Tack Gud att det ändå gick så bra med dig och lillfisen, men usch vad läskigt!

 5. ❤️❤️❤️❤️
  Fy fy FY!! Kära du, tacksamheten att du och bäbi mår bra!!! Ta hand om varandra nu

 6. Å, vad läskigt! Så skönt att ni alla mår bra i alla fall. Ta hand om er. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s