Emilia <3 · Gravid med Stella

Planerar baby sprinkle 

  
Emilia fick vara hemma från förskolan idag, hon är egentligen inte sjuk-sjuk men hon hon har varit hostig och snorig i typ 1-2 veckor och i natt hade hon flera hostattacker som höll både henne och mig vakna. Hon är dock inte hängig på något sätt utan härjar runt precis som vanligt, så enda anledningen till att jag höll henne hemma var för att jag tyckte det var bäst att gå till vårdcentralen och kolla upp hostan. Jag är nämligen rädd för kikhosta nu när vi snart kommer ha en liten nyföding, jag pratade med Emlans barnläkare om det för några veckor sedan och hon sa att det är viktigt att hålla bebisen borta från alla som hostar om de inte testat sig mot kikhosta och skulle bebin varit runt folk som har det så ska vi boka in ett akutbesök för att få antibiotika utskrivet till henne i förebyggande syfte, så viktigt är det. Dock är det väl relativt ovanligt med kikhosta som jag förstår det? Men jag ville ändå kolla upp det. Enligt läkaren rör det sig dock bara om vanlig slemhosta skönt nog (E är ju dessutom vaccinerad så det ger ju ett bra skydd), men vi fick hämta ut luftrörsvidgande i alla fall för att hon (och vi…) ska kunna sova ordentligt på natten. Det visade sig vara en hel liten mask som man sätter för hennes näsa och mun, man sprutar luftrörsvidgande medicin i röret och så ska Emlan andas i masken 8-10 andetag. Vi trodde det skulle bli omöjligt men det var faktiskt inga problem, hon var hur duktig som helst! Så nu hoppas vi på en relativt hostfri natt 🙂

Nästa lördag ska jag ha en baby sprinkle här hemma för några vänner! Det är en babyshower fast för andra barnet tydligen, har jag lärt mig. Bebisströssel istället för bebisdusch alltså? Måste syfta på en minskad mängd presenter då eftersom ”showern” ju betyder att mamman ska duschas med presenter inför första bebisens ankomst? Strössel låter ju inte som det är lika mycket… Det är ju verkligen så att vi inte alls har lika mycket behov av prylar den här gången heller, det är bara vissa saker som vi behöver komplettera med, men Emilia förde ju med sig en hel hord med prylar hehe. Hur som helst, jag ska alltså bjuda hem lite kompisar för att fira att vi ska få ett barn till, men det kommer inte bli som en traditionell babyshower den här gången, hela den grejen gjorde jag ju inför Emilias ankomst. Så nu tänker jag bara middag (eventuellt i form av sushibuffé!), lite (alkoholfria) drinkar, någon god dessert, och härligt häng med fina vänner innan mitt liv blir ännu mer busy och jag kanske inte har tid att träffa någon på tu man hand på länge… Jag tänker att Johan och Emilia får sova någon annanstans så att det verkligen blir en ostörd tjejmiddag dessutom 🙂

Så här såg det ut på min förra babyshower som jag delade med min svägerska som väntade barn sex veckor efter mig:   Vännerna!

 Traditionell kakbuffé
   Jag var gravid i vecka 36..

 Presentbordet, kan inte komma över hur fantastisk den där blöjtårtan var som Jos gjorde, med riktiga rosor i! Finaste jag någonsin sett! För att inte tala om de där ”cupcakesen” bestående av bodysar och strumpor! Hon är pysslig hon, min vän 🙂 den här gången ska jag våga ta fler bilder dock, de här bilderna är i princip allt jag har!?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s