Gravid med Stella · Hem & inredning

Värdering och minskade fosterrörelser 

  När gardinerna kom upp. Och ja, utanför fönstret har vi en byggarbetsplats som synes, vi har till och med fyra stycken (!) framför oss ner mot vattnet, dvs fyra nya områden som ska byggas, och ett område åt sidan. Byggarbetsplats så långt ögat når alltså:

  Utsikt från vardagsrummet. Det kommer bli så mycket trevligare när områdena är klara och även parken som kommer ligga bredvid, till vänster i bild! Om nåt år så. Det höga skalet av ett hus där framme är för övrigt det hus där min bror med flickvän ska flytta till om ca 1 år!

Värderingen gick finfint! Mäklaren hade mycket positivt att säga om lägenheten, vilket var jättekul. Hon tyckte tex att Emilias rum var väldigt fint och frågade var jag köpt flera av inredningsprylarna haha. Allt som allt värderade hon lägenheten till +1,1 miljon från det pris vi köpte den för. Vilket är så sjukt kul för oss men på samma gång bara sjukt. Sjuk marknad!? Jag hoppas i alla fall det betyder att vi kommer ha råd att köpa hus inom några år, om inte amorteringskravet lägger en blöt filt över alltihop. Ja vi får se helt enkelt!

Det här med minskade fosterrörelser för övrigt. Vilken skit det är!? Igår hade Lillan knappt rört sig alls i magen på hela dagen, bara gjort några minismå rörelser typ som om hon killade mig med tårna eller något. När Johan kom hem försökte han att böka runt på henne där inne för att hon skulle komma igång, jag drack iskallt vatten och så vidare, men ingen reaktion. Därför fick vi bege oss in till BB Sophia och kolla upp det, som tur är var min mamma redan hos oss då så vi lämnade Emilia i hennes händer och åkte in. När vi nästan var framme började hon komma igång, men då är man ju ändå där och kan lika gärna gå in och kolla upp det ordentligt. Så jag fick sitta med CTG i en skön skinnfåtölj i 20 minuter (flashbacks för både mig och Johan! Så mysigt det var att återse stället där Emlis föddes igen) och då kom hon igång som bara sjutton, skuttade runt och hjärtslagen låg som vanligt på 150-160 slag i minuten. Vilket är jättebra och helt normalt! Det var väldigt skönt att se att allt var bra, speciellt med tanke på att både jag och Johan direkt tänker på några kompisar som var med om det värsta väldigt sent i graviditeten… Vi vill verkligen ta det säkra före det osäkra helt enkelt. Dock känner man sig ju rätt dum inför läkaren, som en lite övernervös person haha. Imorgon är det dags för MVC-besök igen så det blir trevligt att få höra hjärtljuden ännu en gång på några dagar 🙂 jag instämmer verkligen med Hannah Widell som i ”vattnet går-podden” sa att hon hade velat ligga uppkopplad hela graviditeten så att man hela tiden kunde höra hjärtljuden, se ultraljud och så vidare. Ha koll på att allt är bra helt enkelt. Lite jobbigt att det inte går att kontrollera… 

4 reaktioner till “Värdering och minskade fosterrörelser 

  1. Hej! Josefina! Tycker din blogg är så himla fin och lättsam att läsa! Är själv från Värmdö:) födde oxå min dotter på BB Sophia<3 och precis som du har jag bara positivt att säga om dom! Var såå nöjd! Lycka till med bebis nr 2 !

  2. Skönt att ni åkte in och kollade! Har inte behövt göra det än denna gången, bebis är en riktig vilding. Men jag fick göra det en gång förra grav. Då var det samma som för dig – hon kom igång precis när vi närmare oss 🙈
    Jag har, helt seriöst, tre graviditeter i min närhet, de senaste två månaderna som har slutat väldigt tråkigt. Inte konstigt att man blir orolig! Alltid bäst att kolla upp en extra gång.

    1. Ja sånt gör en verkligen nojig! Det var skönt att ta upp nojan med min barnmorska idag och höra henne säga att det är så extremt ovanligt att det händer såna saker så sent i graviditeten. Och att eftersom jag fått ett barn en gång redan har min kropp ”bevisat” att den fixar att vara gravid och föda barn, det är tydligen en stor faktor också att lugnas av. Men ändå, tror man inte kan vara för försiktig när det kommer till fosterrörelser hit och dit, bäst att kolla upp om man är orolig. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s