Gravid med Stella

Mysgravid

  
Åh vad det är härligt på morgonen numera. Inget illamående, inget kräk, inget äckel inför all mat så jag bara får svälja ner vad som helst för att bli mätt. Bara vanlig hunger och jag ser faktiskt fram emot min goda frukost nu! Nu uppskattar jag det verkligen, det är fan grymt underskattat att inte må illa konstant. Jag äter ju ingen superspeciell frulle utan vaniljyoghurt, müsli, banan, macka och en kopp te. Men ah, så bra start på dagen!

Apropå graviditeten så är det nu bara…  

99 dagar kvar till BF! Tvåsiffrigt! Så nu känns det som att nedräkningen verkligen börjar, för nu börjar det bli greppbart. När jag laddade ner appen (två sekunder efter plusset i princip haha) var det liksom typ 240 dagar kvar, det går ju knappt att förhålla sig till. Det betyder att jag är i vecka 26, vecka 27 på fredag. Om två veckor är det dags för den tredje och sista trimestern. Just nu är jag verkligen inne i den mysiga delen av graviditeten, som sagt inget illamående och jag är ute ur värsta tröttman, magen är stor och bebin sparkar på mest hela tiden vilket ju är grymt mysigt och härligt (det gör mig lugn och att jag känner att allt är bra med henne). Men jag har inte blivit FÖR stor och otymplig än. Jag vaggar dock runt som en anka, med betoning på vaggar, för snabbare kan jag inte gå. Då får jag sammandragningar, magen blir hård som sten och stramar som sjutton vilket inte gör ont men är obehagligt. Har också skitjobbigt att ta på mig skorna nu och ta mig upp och ner från golvet (vilket är ofrånkomligt när man tar hand om en 1,5-åring). Trots myset med graviditeten så vill jag bara att det ska bli april nu, jag ser inte fram emot förlossningen för fem öre (varje gång jag tänker på den värsta smärtan, krystvärkar och the ring of fire så blir jag helt kallsvettig och kan inte fatta att jag ska utsätta mig för det där igen!?), men jag ser fram emot sekunden när förlossningen är över och vår lilla bebis ligger på mitt bröst, att få se hur hon (eller han, man vet ju aldrig) ser ut, få krama och pussa och få se när Emilia träffar sitt lilla syskon för första gången ❤ det är min målbild!

Jag har för övrigt pratat med min barnmorska om var jag ska föda och det är tydligen inskrivningsvikten allting hänger på, dvs vad man vägde när man skrev in sig som gravid på MVC. Då hade jag 34 i BMI så jag får välja vilken förlossning jag vill. Så det blir såklart BB Sophia! Så glad jag blir, de är ju verkligen helt fantastiska 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s