Emilia <3 · Familj & vänner

Snabb utveckling

Helgen fortsatte med mer besök från Johans släkt i söndags, så nu har vi visat lägenheten för en hel del fölk! Emilia var megaglad, hon fick leka med Johans kusiner Johanna och Jonte (som är aningen äldre än E, i tonåren haha) och blev runtskjutsad i gåvagnen som Emilia numera tycker är ett transportmedel för henne alternativt dockor. Hon hade så roligt! Och blev så ledsen när alla gick. 

  Fina Johanna och Emilia! Sitta i fönster är en favvo…

Det är ytterligare ett tecken på utvecklingen hon gör på förskolan, för bara en vecka sedan lekte hon absolut inte med vem som helst, utan det var mamma eller pappa som gällde alternativt mormor, och sin morbror Hampus och moster Nickis hade hon typ precis börjat känna sig bekväm med, hon skulle absolut hålla handen och vågade inte titta på den person som försökte prata med henne/ leka med henne. Det tog liksom henne ca 3,5 månad av att bo hemma hos mormor och morfar innan morfar var fullt accepterad och fick bära henne, att hon ville sitta i hans knä och leka med honom. På den nivån alltså (nu är de bästisar precis som hon även är med mormor!). Så vi tycker det är väldigt kul att hon vågar mer, även om hon fortfarande är lite reserverad till en början så går det ändå snabbt tills personen är accepterad så länge de visar intresse. Tycker dock också det är lite skönt att hon inte kastar sig i famnen på vem som helst direkt haha. Förutom det har hon lärt sig en mängd nya ord bara den här veckan! Tappa (och så pekar hon på det hon/man tappat), kacka (som kan vara både anka, kvack och katt men i detta fallet betyder macka), mhm (om man berättar nåt för henne så säger hon m-hm!) kjaaa (kram betyder det, då kommer hon och kramas och pussas, används med fördel som fjäsk för att få sin vilja igenom haha), tá (tack), åka (tex när hon vill bli skjutsad i gåvagnen), Tuss (Hampus, dvs hennes morbror), även lille skutt sa hon helt klockrent tydligt en dag men har inte sagt det sedan dess… Och nu kommer jag förstås inte på allt, men ni får ta mig på orden 😉 jag förstod att utvecklingen skulle dra iväg så fort hon började föris, men detta är nästan löjligt! Hon har alltid varit snabb på att förstå (och i motoriken, med att krypa, gå osv som hon var tidig med, aningen senare med talet), men nu är det nästan så att det känns som att det inte finns någonting vi säger som hon inte INTE förstår?? Så himla roligt verkligen. Idag hade hon vägrat lunch på föris men däremot sovit 1 h 20 min på vilan, på madrassen på golvet dessutom (tidigare har hon sovit på pedagogen). Så det är lite fram, lite tillbaka. Men idag var hon inte alls ledsen när hon vaknade utan började härja runt direkt och ropa på sin nya kompis Maja, hon ville inte alls gå. Så imorgon utökar vi tiden till 9-14.30 istället! Tror det kommer gå jättebra. Hoppas hon äter lunch då också!

Megamysig morgon i morse, trots att jag vaknade klockan 5 av en liten brud som sparkade på mig (och då menar jag inte bebisen i magen). Kunde ICKE somna om. Så vid halv 9 var jag redo för bädden igen, men då var det bara att bege sig mot förskolan och sedan naprapaten i stan.. Tidig kväll ikväll, japp!?

2 reaktioner till “Snabb utveckling

  1. Vad kul att hon verkar trivas! Men oj vad olika det kan vara med blyghet. Billie-Lo är liksom inte blyg nånstans?! Hälsar på alla, hoppar upp i barnmorskans knä på MVC, vinkar glatt hejdå till mig och Macke när hon ska barnvaktas av någon osv. Helt obrydd, nästan så jag önskar att nästa barn ska vara liiiite mammig. Haha. Så jag får känna mig lite prio ett.

    1. Ja det är verkligen olika det där, känns skönt att hon har börjat bli lite mer utåt med andra, framförallt för hennes skull. Det är ju roligt att leka med andra än mamma och pappa 😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s