Emilia <3 · Hem & inredning

Inflyttade och inskolade

Åh gud! Jag har ju en blogg ja, hehe… 3 dagar utan bloggande, så kan det gå när man har fullt upp med både flytt och inskolning… Båda sakerna har gått bra i alla fall, om vi börjar med flytten så skötte ju Johan allt kring det medan jag hade hand om Emlan och inskolning, och det gjorde han galant. I tisdags flyttade han med hjälp av familj och släkt in alla våra prylar plus tog emot leverans av ny soffa, TV, Emlans nya säng, fraktade hit nya matbordet, monterade ihop alla 8 nya stolar… Ja en hel del. Och vad vi gjort sedan dess är att packa upp mer och mer för varje dag, nu har vi bara en låda kvar och vårt eget sovrum att ordna i. Det har vi av någon anledning struntat helt i för att istället få ordning i framförallt Emlans rum och kök/vardagsrum. Det mesta är på plats nu och det är sååå fint! Älskar den här lägenheten, allt är så nytt och fint. Och stort! Även om 95 kvm inte är megastort så känns det så eftersom vår gamla lägis var på 72 kvm 🙂 

När det kommer till inskolningen så går den bra, men jag är glad att jag tog ledigt i två veckor och verkligen har tid att låta allt gå i Emilias takt. Sedan i onsdags har hon varit på förskolan mellan 9-12 själv (i onsdags var jag med i en timme innan pedagogen tyckte vi kunde prova att jag avlägsnade mig), och det har funkat rätt bra. Nu har jag i och för sig fått känna på hur det är att lämna ett gallskrikande barn medan man själv bara måste säga hejdå snabbt och glatt och gå. Så svårt! Går ju emot alla instinkter… Men hon blir glad snabbt efter som tur är. Vilan verkar svårast att få till, hon har pendlat mellan att inte sova alls, till att sova bara en kvart och idag sov hon i 45 minuter lutandes mot pedagogen som har hand om inskolningen. Framsteg! Dock har hon käkat lunch alla dagar utom idag, då ville hon inte alls. Men de tyckte inte det var några konstigheter ändå, det är en normal inskolning med framsteg och ”bakslag”. Det som är bra är att Emlan verkar ha väldigt roligt när hon är där, tycker det är jättekul med de andra barnen, leker och ritar och härjar runt, tyr sig till den fantastiska pedagogen som har hand om inskolningen och som verkar SÅ snäll och bra med barnen. Nästa vecka fortsätter vi med att Em går 9-12 så hon kan fortsätta få vänja sig i sin egen takt vid att vara där, för veckan därpå börjar jag jobba och då är det 9-16 som gäller. 

   E traskar glatt mot bilen från föris. De dagar hon inte sovit/så mycket har hon varit ledsen och snyftig när jag hämtat henne, men så fort hon kommit till mig (och gråtit ut lite) så har hon blivit glad igen. Och varje morgon när jag säger att det är dags att åka till föris så blir hon glad och skyndar sig att hämta skorna och gå till ytterdörren, så jag tror ändå hon har det bra där. 

 En liten sneak peek på vårt kök/vardagsrum från ikväll när vi skulle äta middag. Här ser ni bordet (ska ta en bättre bild) och stolarna, lite av köksön och Emlan som är på väg upp på bordet haha. Det fattas ju gardiner (tänker mig skira, ljusgrå) och allmänt fix med krukväxter, dekorationer osv. Men ändå! Tycker det blir fint. 
  Emlans sovrum. I slutändan bestämde vi oss för att hon skulle få rummet längst bort istället för det i mitten som det var tänkt. Det rummet var redan grått, så då slapp vi måla om och kunde direkt skyffla in alla grejer istället. Här ser ni också Es nya säng! En vanlig 90-säng med allergifri madrass från Jysk. Emilia fullkomligen älskar sin säng, hon vill vara där helst jämt och mysa, leka tittut i sänghimmeln eller leka med leksaker. Tror inte det kommer bli så svårt att få henne att sova där när det är dags, men än sover hon mellan mig och Johan eftersom hon varit lite orolig och gnällig sedan vi flyttade in här. Inte konstigt med tanke på två stora omställningar på samma gång, så det får ta den tid det tar. Viktigast är att hon känner sig trygg!

4 reaktioner till “Inflyttade och inskolade

  1. Så fint ni kommer få det:) verkar vara en mysig lgh. Har en fråga. Är gravid i v 7 med andra barnet. När fick du mage? Så att det syntes? Mvh Emma

    1. Det är lite svårt att säga eftersom jag ju inte direkt hade platt mage från början, men jag tycker den började synas mer ordentligt, att det är en gravidmage liksom, i kanske vecka 12 någonstans. I vecka 15 när jag började jobba gick den inte att missa haha. Hur går det för dig? Hur mår du? Kram

      1. Ok precis som mig då:) har oxå lite mage sen innan:) är lite illamående o trött men annars är det bra. Haft en blödning så är orolig hela tiden nu att det är ett missfall. Men har inte kommit mer så håller tummarna. Men jobbigt att gå runt o oroa sig. 😦 Mvh emma

      2. Usch det där med blödningar är inte kul, jag hade det i en vecka runt vecka 12, var inne 2 gånger på gynakuten och kollade upp det men det var ingen fara. Så jag vet hur orolig man är! Även om det är väldigt vanligt med blödningar som du säkert vet. Håller tummarna! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s