Emilia <3

Min förskoleunge

Alltså! Från och med imorgon har jag officiellt ett förskolebarn!? Vilken milstolpe det är, känns så stort på något sätt. Nu känns hon verkligen redo för förskolan, hon kan gå sedan hon var 11 månader, hon äter vanlig mat helt själv med gaffel eller sked, dricker ur vanliga glas, sitter på vanlig (barn-) stol, kan kommunicera väldigt bra både med gester och fler och fler ord för varje dag. Det är väldigt tydligt när hon vill något och när hon inte vill det, vad hon vill och så vidare. Det verkar som att det knappt är något man säger som hon inte förstår, blir förvånad varje dag över hur mycket hon greppar när man frågar henne saker eller ber henne om något. Allt det känns väldigt skönt för mig att hon kan nu när hon börjar. Det ska dock bli intressant att se hur hon reagerar på att det är andra vuxna hon ska vända sig till istället för mig och Johan. Just nu är hon väääldigt mammafixerad, vill helst hålla mig i handen eller sitta i min famn mest hela tiden. Så har det varit till och från i perioder så det är ju inget konstigt, men nu kommer hon ju snabbt behöva acceptera förskolepersonalen att vända sig till när hon är ledsen eller blyg. Ska bli väldigt intressant helt enkelt!

I övrigt har vi ju fullt upp i veckan, flyttveckan! Imorgon är det både inskolning, efterbesiktning av lägenheten, besök på MVC, besiktning av vår andra bil som vi köpt för att vi behöver ha en varsin bil nu… Och på tisdag är det dagen D för stora flytten utöver inskolning, leverans av olika möbler vi beställt med mera. Det blir fullt upp i veckan kan vi nog garanterat säga 😉

  
Emilia för 1 ÅR sedan, 6 månader gammal, när vi skulle på besök på den förskola hon nu faktiskt ska börja på imorgon. Minns att jag klädde henne som jag tänkte mig att en riktig förskoleunge ser ut haha. Då tänkte jag ”det är ju ett helt år kvar till hon börjar, det är lååångt tills dess”. Och nu… Är vi plötsligt där!?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s