Mina tankar

Om BB Sophia. Igen. 

Jag följer BB Sophia på Facebook och de har gjort lite reklam för sig själva där genom att berätta om vad de kan erbjuda födande (plus partner), jättebra tycker jag! Men när jag tittar igenom kommentarerna till inlägget ser jag återigen det som jämt är återkommande så fort BB Sophia nämns – nämligen nedlåtande kommentarer om att det är sjukt att man vill föda på ett ställe bara för att det är fina hotelliknande lokaler medan man skiter i säkerheten. Alltså på riktigt?? Vilka är människorna som på riktigt tror att det viktigaste för mig (tex, eftersom jag har fött där och ska föda där igen i år) är att det är fina tapeter och badkar? Att jag struntar fullständigt i om det finns akutsjukvård, operationsteam, intensivvård mm så länge jag får mitt badkar? Jag tror att ytterst få om ens någon tänker så. Jag tänker absolut inte under några omständigheter så, jag som är så himla nojigt lagd och brottas med både dödsångest och katastroftankar skulle ju aldrig våga föda där om jag på något vis trodde att det var osäkert. 

När jag skulle välja förlossningsklinik så var BB Sophia precis nyöppnat, jag var nyfiken på det eftersom det på vissa sätt lät så fantastiskt samtidigt som jag hade läst mycket i tidningar om att det var så dåligt, att de inte hade akutsjukvård och än det ena än det andra. Så jag bestämde mig för att göra ordentlig research för att se vad som egentligen stämde, plugghäst som jag är. Jag läste ALLT jag kom över på nätet, jag var även på besök på BB Sophia för att se med egna ögon hur det låg till. Osv. Här kan du läsa vad jag skrev då, jag gick igenom de påståenden jag läst om dom ett efter ett. 

Det jag kom fram till var att media hade skrivit ut rena felaktigheter om BB Sophia. För jo, de HAR akutsjukvård, de HAR flera operationsteam, de HAR intensivsjukvård, de har allt som krävs för att driva en förlossningsklinik, läs här får ni se. Självklart ska BB Sophia granskas precis som all annan vård, och händer det något (som med mamman som dog) så ska det utredas och tas om hand på rätt sätt så att det kan undvikas i största möjliga mån. Tyvärr är det dock så att 4-5 kvinnor om året dör i samband med förlossning i Sverige, dvs även på andra kliniker. Men det ska alltid utredas och ge konsekvenser om det behövs!

Hur som, det som gör mig så irriterad är alltså att man inte tar reda på fakta innan man väljer att kasta skit på både BB Sophia och oss som fött där. Den här bilden som jag har pinnad på Pinterest tycker jag känns relevant här, men även när det gäller andra åsiktsyttringar, på nätet och i verkligheten: 

Jag kunde ju förstås inte låta bli att svara på kommentarerna heller:  

När vi nu konstaterat att säkerheten är som den ska vara så kan jag även säga att jag personligen tycker att BB Sophia är så himla bra på alla sätt, de har BÅDE god säkerhet/krisberedskap OCH fina lokaler, god mat (tyckte jag och Johan iaf!), badkar, dubbelsäng på rummet, bra personal osv. Det är som sagt inte det som är viktigast, men det är helt klart det lilla extra som gör att man känner sig väl omhändertagen under och efter förlossningen och som gör mycket för trivselkänslan. Jag tyckte det var så skönt att det inte kändes som att vara på sjukhus, pga tycker sjukhus är läskiga. den tryggheten det ger är inte heller att förkasta. Det ena behöver inte utesluta det andra. Jag kan verkligen rekommendera att föda på BB Sophia! 

2 reaktioner till “Om BB Sophia. Igen. 

  1. Håller med dig på alla sätt! Strålande personal i stort dessutom! (Mötte några sämre men så skulle det ju varit på vilket sjukhus som helst. )

    Födde barn 1 på BB Sophia i april -14, och barn 2 i nov -15 – det bästa betyget måste ju ändå vara att man kommer tillbaka! Tycker de fått så mycket oförtjänt kritik, usch. Vill predika hur bra det var för alla jag träffar!!! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s