Familj & vänner · Gravid med Stella

Hej 2016!

Nu är vi hemma igen! Det blev bara 2 hela dagar i Umeå förutom två dagar i bilen på vägen dit och hem. Emilia fick ju feber på vägen upp och hela tiden vi var där pendlade den mellan 38,5 och 40 grader upp och ner. Så hon var inte särskilt glad eller med, ville helst bara vara i min famn. Därför valde vi att åka hem en dag tidigare än vi tänkt, nog för att hon var frisk igår när vi åkte men hon var fortfarande väldigt gnällig, som hon alltid är dagen/dagarna efter hon varit sjuk. 

Jaja, vi hade trevligt ändå hos min kusin! Det var så himla kul att få träffa hennes lilla 2 månader gamla dotter Elli, sån himla mysig tjej alltså. Jag är ju oerhört förtjust i bebisar (och har alltid varit!) så jag har burit runt på henne så mycket jag kunnat och samlat så mycket gos som möjligt ❤ även Emilia verkar gilla bebisar för även hon var väldigt fascinerad av Elli, hon ville gärna klappa och pussa henne mest hela tiden, bjuda henne på mat, hänta nappen när hon var ledsen och gunga henne i babysittern. Nu fick hon ju inte gosa så mycket med Elli eftersom hon var sjuk, men hon fick ändå sin dos av bebismys hon med. Och vi kunde se att hon kommer bli en fantastisk storasyster! Hoppas att det var en bra fingervisning om framtiden 🙂 för det är ju något som i alla fall jag tänker mycket på, hur vi ska kunna ge barnen lika mycket kärlek och uppmärksamhet så att ingen av dom känner sig utanför, speciellt då Emilia eftersom lilltjofsan ju inte kommer veta om nåt annat än att ha ett syskon. Jag fastnar i att försöka lösa problemet på förhand, men jag tror egentligen att vi får ta det när kommer, och bara vara medvetna om hur vi gör och vad vi säger.

I alla fall, nyårsafton var lugn och trevlig med vähähäldigt god mat, min kusin, hennes sambo Daniel och deras kompis Andreas hade tillsammans gjort en meny med kantarellsoppa, baconströssel och västerbottenstoast till förrätt, biff Wellington med potatismos smaksatt mes västerbottenost (märks det att vi var i Västerbotten eller??) och kantarellsås som var to die for till huvudrätt, och marängkorgar med dumlefluff och hallon till efterrätt. Alltså!!! Allt var helt fantastiskt gott, tyckte till och med det här jäkligt kräsna preggot som annars bara tycker att allt luktar illa och inte vill tänka på mat. Så det var en tiopoängare! Sedan blev det dags att spela lite sällskapsspel som jag dock fick gå ifrån för att natta om E som sov väldigt oroligt (som alltid när hon har feber). Vid 23.30-tiden tyckte jag inte det var någon idé att natta om henne eftersom det snart skulle smällas massa raketer och hon ändå säkert skulle vakna av det. Så då fick hon vara vaken och titta på ”ring klocka ring”-grejen på Skansen och sedan kikade vi ut genom fönstret när de andra var ute och smällde raketer. E tyckte inte om raketerna, tror hon tyckte det var för högljutt. Men kanske nästa år? 🙂

Lite bilder:  Emilia, Elli och jag

  Min kusin klippte Emilia på nyårsafton på salongen där Revecca jobbar. Ser ni vad långt hår Em har!? Helt otroligt vad det växt på ett år. På min order så tog Rebecca bara och jämnade till topparna lite, så det är fortfarande långt och fint. Hoppas på att snart få göra flätor av alla dess slag, uppsättningar osv 🙂

  En liten fin utbakad fläta och rosett fick hon också dagen till ära!

  Gravid och allt som man är så körde jag på ett gammalt beprövat kort som outfit, nämligen samma klänning som jag hade på julafton, förra nyåret och julafton, på Emilias dop… Ja den är välanvänd helt enkelt haha. Det får bli nåt nyare och roligare nästa år istället. Emilia däremot hade sin nya fina tyllkjol (som hon ääälskar!) som hon fick i julklapp av min faster. 

  Maten!! Jag är ju ingen matfotograf, så jag vet inte om det ser så mycket ut för världen. Men det VAR jättegott. 

  … Och idag var vi tillbaka i Stockholm igen och det såg ut så här!  Det snöade megamycket så vi var ju förstås tvungna att gå ut på en långpromenad ner till hamnen. Mata ankorna och dricka varm choklad på Delselius. Riktigt mysigt, men jag upptäckte att det numera är finito med långa prommisar för mig tills lillsyrran kommer. Jag hade SÅ jävla ont i hela benen pga ischias, hela bäckenet kändes svajigt och instabilt och om jag går snabbt (dvs vaggar på i mer än 1 km/h typ….) så får jag direkt sammandragningar som i och för sig inte gör ont men som ändå är obehagliga. Längtar ännu mer nu tills hon är ute och jag repat mig fysiskt efter förlossningen! Långpromenader med sovande bebis i vagn, det är ju så mysigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s