Emilia <3 · Gravid med Stella

Frisk igen!

  Vår position senaste dagarna, E sovandes eller halvslumrandes på mig, aka sängen/fåtöljen 🙂

GUD så utdragen denna feber blev då, igår var E inne på sin fjärde dag med feber utan något annat symptom så efter samtal med 1177 fick vi en tid på Närakuten för att kolla upp vår lilla memly. Hon var så trött, gnällig och ville helst bara vara i famnen, men var ändå jätteduktig när det togs blodprov och halsprov och de lyssnade på hjärta och lungor. Hon var helt knäpptyst när de stack henne i fingret, men sekunden vi kom utanför dörren var det som att hon inte kunde hålla inne gråten längre utan då kom det. Alltså lillgumman! Inget av testen visade på något. Det sista som skulle göras var att ta urinprov, och det är ju en lögn på en 1,5-åring… Vi gjorde det i våras nån gång när hon var runt 9 månader och då tog det ca 2 timmar innan hon kissade och vi lyckades fånga det i en mugg haha. Nu hände ingenting, så vi fick med oss en plastpåse och provrör hem och så fick Johan boka in vårdcentralen istället. Det tog rätt lång tid, men till slut lyckades hon fylla provröret och de kunde ta med och testa om det var urinvägsinfektion vilket det inte var skönt nog! Så de trodde att det ändå var vaccinet som orsakade febern, bara att det är ovanligt att den håller i sig i mer än 2 dagar. Men okej, skönt ändå! Nu är det ju något år kvar till nästa vaccin, så det är skönt att ha det gjort. Mässling, påssjuka och röda hund är ju inte roliga grejer om man skulle få det… Idag har hon för övrigt varit feberfri HELA DAGEN (no jinx)! Och dessutom piggare än på flera dagar, så nu jävlar anamma ÄR hon frisk igen bestämmer jag. Det var inte kul att gå och jobba imorse med en klump av oro i magen…

Hur går graviditeten då? Jo det går fint! Vecka 22 nu och jag ligger här i sängen med en vild liten tjej i magen som kickar och pickar runt som bara tusan! Det är så himla mysigt verkligen, nu känner jag henne varje dag sedan någon/några veckor tillbaka, oftast flera gånger per dag! Det är väldigt skönt att känna min lilltjej kicka loss och samtidigt veta att min stortjej mår bra och sover i sin egen säng (ännu ett friskhetstecken, när hon är sjuk går det överhuvudtaget inte att lägga henne i sin säng, bara i vår säng PÅ mig funkar då). Underbart! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s