Emilia <3 · Hem & inredning

Emilias nya säng 

Alltså först måste jag ju visa en av bilderna från Timehop, alltså från ett år sen – den här bilden på megagulliga lill-Emilia som inte riktigt hade lärt sig att sitta själv längre stunder än, här hade jag liksom ”pallat upp henne” med händerna framför sig som My hade lärt mig 🙂 Söt som socker!

  
För övrigt har hon, som vi ju visste att hon skulle, fått biverkningar av vaccinet hon fick förra veckan. Alltid! Hon har alltid fått feber efter varje dos! Nu var det ju ett nytt vaccin (bla mot mässling och påssjuka tror jag?), biverkningarna kunde komma efter mellan 5-15 dagar enligt sköterskan, och nu en vecka efter sprutan så kom febern som ett brev på posten. Det började i natt med att hon blev varm och snurrade runt, runt, runt i sängen så varken jag eller hon kunde sova. Till slut fick hon mer välling och så sjöng jag trollmorsvisan ett par gånger tills hon lyckades slappna av och somna om. Men även i morse och hela dagen har febern gått upp och ner och hon har suttit fast vid mig som en sugpropp, stackars liten. Hon vägrade släppa mig, som alltid när hon är sjuk, så det var bara att ta en vabb-dag. Även fast Johan också var hemma. Men jag känner att om hon supergärna vill ha sin mamma när hon mår dåligt så får hon det! 

Vi kom i alla fall iväg en liten stund när hon var lite svalare och piggare och beställde en säng till henne! Vi har bestämt att hon ska få en vanlig 90-säng i sitt nya rum som hon ska få övergå till från spjälsängen. Vi har inte ens övervägt växa-/juniorsäng eftersom att hon så ofta och gärna vill att vi sover bredvid henne, så för att underlätta för oss alla är det lättast om hon har en vanlig säng som vi (ja en av oss plus Emlan då ;)) också får plats i. Vi ska såklart göra det mysigt för henne med sänghimmel (vi har den här sedan tidigare), mysiga kuddar (bland annat dessa som jag köpt på H&M!) och gosedjur. Dessutom skippar vi att ha ben på sängen för att det inte ska göra nåt om hon rullar ner från sängen, plus att hon då kan använda den som myshörna på dagtid! Tror det blir jättemysigt 🙂 kom dock på att nästan allt är rosa, inklusive väggarna… Kanske ska tänka om vad gäller väggfärgen…

     Hon hittade en nalle i lagom storlek på Jysk 🙂

 

4 reaktioner till “Emilias nya säng 

  1. Vår ettåring sover också på en 90 resårbotten direkt på golvet och har gjort sen hon var typ 9-10 mån. (eh, dom första timmarna i alla fall innan hon kommer in till oss.) Supersmidigt att kunna ligga bredvid vid nattning osv och mysigt att krypa upp i på dagarna. Skönt för föräldrarna att kunna ligga där och övervaka leken också 😉

    1. Ja, så många fördelar! 😄 men fixar hon att komma in till er själv på natten när hon vaknar eller har ni baby monitor? Har en liten noja att E ska vandra runt i lägenheten när vi sover haha.

      1. Nej hon snackar i sömnen eller sätter sig upp och ropar, så hämtar vi in henne. Våra rum är så nära att vi behöver inte ens monitor. Annars är det bra ju! Hon har inte fattat än att man kan börja vandra på natten 😁😅

      2. Haha det är säkert en onödig noja jag har bara, som du säger lär hon ju bara ropa på oss. Barn brukar väl vara lite mörkrädda när det är nedsläckt i hela lägenheten dessutom 😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s