Allt och inget · Emilia <3

Frost och en sjukling

  
Hur ofta händer detta? Att en lillgumma vill sova en? När hon var lilliten jämt, numera bara när hon är sjuk 😦 Em har varit förkyld i några dagar men först i morse kom febern. Så hon är väldigt trött och gnällig nu, vilket är helt förståeligt såklart. Tycker så synd om henne. Hon tar sig för öronen och säger aj dessutom, så vi får avvakta och se hur hon mår senare… Vi passar i alla fall på att titta på film, vi håller på att bygga upp ett filmbibliotek med alla de bästa Disney- och Astrid Lindgrenfilmerna och framförallt Disney går väldigt väl hem hos lill-E. Härligt nog, för två Disneyälskande föräldrar haha! Favoriten för Emilia är definitivt Frost, hon jublar och sträcker upp armarna i luften när Elsa trollar. Och själv är jag också väldigt förtjust i den så jag ser den gärna om och om igen faktiskt! Jag är ju sån med allt jag gillar 😛 på Pinterest finns dessutom massor av fan art och fan fiction om Frost, så man kan underhålla sig med tankar på vad som hände sen, alternativa slut och sånt. Perfekt för en nördis som moi! 🙂

5 reaktioner till “Frost och en sjukling

  1. Stackars liten, hoppas att hon mår bättre nu! Här hemma har vi också en förkyld 1,5 åring, som tycker att det är hemskt spännande med film/tv för tillfället. Jag funderar dock mycket på hur mycket ska hon få titta? För det mesta sitter vi med och tittar på Bolibompa etc, men ibland kommer jag på mig själv att använda tvn som ”barnvakt” och sätter på Pippi när jag behöver laga mat etc och hon är ”gnällig”. Vilket ger mig sjukt dåligt samvete… Hur gör ni med Emilia som är lika gammal? Har ni regler eller får det ge sig? Kramar ifrån Borås

    1. Alltså när E är sjuk tycker jag att det råder undantagstillstånd, då gör vi det som hon orkar, oavsett om det innebär att kolla på Frodt timme ut och timme in. Precis som med saften, jag skulle inte låta henne dricka saft hela dagarna när hon är frisk men när hon är sjuk så behöver hon det. Däremot har vi ju begränsningar och regler om hur mycket hon får titta på tv/padda osv när hon är frisk och det räcker tycker jag 🙂

      1. Tack för ditt svar! Jag gör likadant, vid sjukdom är det ”obegränsat” typ med allt. Det tror jag är vettigt, och så kommer jag ihåg det ifrån min egen barndom. När hon är frisk försöker jag hålla det till Max en timma om dagen. Men vet inte om det är för mycket eller rimligt? Jag är sådan att jag kan ”haka upp mig” på något att få dåligt samvete kring, och detta med tv-tittande är absolut en grej… Men att ta det på känsla är nog det viktigaste. Tack för en kanonblogg förresten, jag följer alltid även om jag inte kommenterar alltid,

      2. Jag tror inte det går att veta exakt vad som är lämpligt och inte, tror tex det beror på hur ens barn är, om den lätt fastnar vid tvn och inte vill göra annat eller så. Så ens egen känsla tror jag på helt och fullt! Och vi tänker nog också att vi håller det runt 1-1,5 timme om dagen 🙂 utspritt dvs. Och tack för komplimangen! Det är alltid kul när du kommenterar 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s