Emilia <3 · Gravid med Stella · Mat & recept

Bästreceptet och lite oro

Cravingen efter chicken over rice fortsätter. Jag blir typ gråtfärdig bara av tanken på hur gott det är! Jag trodde att chicken over rice bara var en benämning på vad det är – kyckling och ris – men efter en googling upptäckte jag att det ÄR en specifik rätt med recept och allt! Jag blev så lycklig när jag såg det och åkte genast och inhandlade ingredienser för att kunna lägga kycklingen i marinad över natten, även det goda gula riset och den vita yoghurtsåsen fanns med i receptet gött nog, så det enda jag ska köpa till är harissasås och ett vanligt vitt lantbröd, det är nämligen sååå gott att blanda ihop allt till en röra och lägga på ett bröd! Får se imorgon om receptet blir tillräckligt likt ”originalet” från foodtrucken (funky chicken heter den för övrigt), men HÄR är receptet om någon (kanske ett preggo med samma cravings som jag?) skulle vilja pröva 🙂
Just nu är jag, pappa, mamma och Emlan fast i köerna på väg till min farbror för lite kalas, medan Johan är hemma hos sina föräldrar och får hjälp av sin pappa att snickra ihop vårt nya matbord! Em passar på att sova lite, vilket är bra för att hon ska hålla sig vaken under kalaset. Jag tycker det är lite av ett dilemma med kalas/middagar hos andra som är på kvällstid – Em blir ju skriktrött vid 19, och hon är inte en sån som man kan söva och lägga på sängen i nåt sovrum direkt. När hon inte är hemma och dessutom hör massa liv så KAN hon inte sova, det är ju så mycket spännande liksom. Så när skriktröttheten sätter in är det bara att sätta sig i bilen och bege sig hem. Det är lite trist, men det kanske blir annorlunda när barnen blir äldre i och för sig, vilket även gör att vi inte riktigt åker iväg så ofta på kvällen heller. 

Var för övrigt och tittade till lillhen i magen igår (vecka 19 nu!) eftersom jag haft en jobbig oro hela veckan över att nåt inte skulle stämma. Så jag fick en akuttid till min barnmorska och fick lyssna på jättefina hjärtljud, ca 150 slag i minuten. Så underbart det var att höra och väldigt lugnande. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s