Gravid med Stella

Preggocravings och anticravings

Nu är jag en dag ifrån vecka 19, illamåendet har gett med sig rätt mycket och jag kan faktiskt SE FRAM EMOT att äta mat igen, från att ha blivit jätteäcklad bara någon nämnt ordet mat. Fast det gäller bara viss mat, tydligen… Det enda jag vill äta, och jag menar verkligen det ENDA, är kryddstark utländsk mat med ris till. När mina kollegor som är från Indien och Iran sitter vid lunchbordet med hemlagade rätter och jag sitter där med typ falukorv och makaroner så är jag så avundsjuk på dom! Tur att jag kan lösa det ändå, även utan kunskaper i asiatisk matlagning – för den absolut bästa lunchrätten jag vet nu går att köpa på en foodtruck utanför mitt jobb. Chicken over rice heter den gudagoda rätten och består av någon form av kryddig kyckling med ris, yoghurtsås och harissasås. Alltså det äääär såååå goooott! Och jag kan äta hur mycket som helst, nu har jag t o m börjat lägga till 20 kr för att få extra stor portion… Jag har ingen botten!

  Chicken over rice – ser inte mycket ut för världen men är verkligen mat för gudar!!!

Det skulle jag helst äta både till lunch och middag egentligen. Frukosten är svårare, egentligen vill jag inte ha nåt alls pga allt är äckligt, men äter jag inte så mår jag ju illa. Så det enda som funkar just nu är mannagrynsgröt med kanel och socker, precis som jag alltid åt det hemma hos min farmor som liten ❤ intages oftast med en liten Emla i knät som gapar stort för att också få smaka, hon älskar det! 

Jag har också märkt att jag fått anticravings, alltså saker jag alltid förut älskat men som jag nu inte vill ta i med tång ens. Det första suget som rök var kaffet, vill inte tänka på det och än mindre dricka det. I övrigt vill jag inte: dricka julmust (!?), eller vatten, äta bullar/bakverk/kakor/godis/glass av något slag, ens när det är gogrejer från Delselius (!!??). Inget av det! Om jag blir bjuden på det så drömmer jag istället om chicken over rice och ett stort glas vatten med citron i…. Och gärna en redigt sur apelsin efteråt. Homnomnom! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s