Emilia <3

Storbarnet

 Nu: Försökte snabbt ta en bild av E när hon sitter i sin stol men hon var INTE på bra humör pga megahunger (hon satt och väntade på att få middag), därav ansiktsuttrycket, tog bilden mellan två gnällattacker…

  En liten återblick: Med babysittern på stolen för snart 1 år sedan (!). Rätt glad…

  … I babysitsen ett par månader senare. 

Vi konstaterade igår att Em återigen tagit ett stort utvecklingssprång de senaste veckorna. Tänk att ibland tänker man att det känns så långt borta att hon ska kunna vissa saker, minns att jag undrade om hon någonsin skulle börja krypa eller gå tex, det kändes så avlägset på något sätt. Och så vips kunde hon det och massa annat! Just nu känns det som att hon aldrig kommer börja prata mer på riktigt (jag längtar så mycket efter att få höra om hennes tankar och få prata med henne om saker!) men de senaste veckorna har det gått framåt i alla fall, hon har blivit mycket mer för att härma vad vi säger även om hon fortfarande mest säger ”Där” och pekar på saken vi frågar efter. Men flera nya ord har kommit fram, hon har börjat säga ”nejnejnej!!” och ruska på huvudet när det är något hon inte vill. väldigt hjälpsamt för oss ju! Letar hon efter något, eller vi frågar var något är och hon inte vet, så säger hon ”borta” och håller upp handflatorna framför sig. Så gulligt 🙂 i övrigt är det mycket långa haranger hon har för sig som uppenbarligen betyder något för henne men som är aningen svårare för oss att dechiffrera.. ”Kollikjoglabaaa… Aah.. Kackadäbä” kan det låta. Medan hon pekar hit och dit och man förstår att hon verkligen vill förklara… Nåt… Sött är det i alla fall. 

En dag när jag tagit bort själva barnstolsinsatsen till Stokke Steps-stolen (det är en barnstol i grunden, hög och med ett trappsteg upp och så kan man klicka fast en babysits med bricka och även en babysitter beroende på barnets ålder. Eftersom vi har alla tillbehör ska vi köpa en likadan stol till lillbarnet tänkte vi! Så nöjd med den!) för att tvätta av den så klättrade hon själv upp och satte sig i stolen och då insåg jag att hon nog inte behöver bebisinsatsen längre, den vanliga barnstolen funkar utmärkt nu! Som synes på bilden alltså. Då klättrar hon själv upp på trappsteget och sätter sig där, sen håller vi på att lära henne att backa ner från den. I övrigt fick vi tips av My att det kanske är dags att sluta med pipmugg och istället ta ett litet glas och bara fylla upp det med någon centimeter vatten åt gången för att hon ska lära sig dricka ur det. Och även det funkar hur bra som helst, minus att det gärna blir en soppa i glaset för att hon vill slänga i mat där haha. Men ett bra steg på vägen är det ju! Det känns som att hon är så stor nu, och bara blir mer och mer förskoleredo. Även att äta med bestick, och även typ yoghurt och soppa med sked funkar hur bra som helst nu osv, så det känns som att hon kommer funka bra på föris. Min stora unge! Nästa sak att ta tag i är potträningen, som vi inte haft någon motivation till efter semestern. Men alla hemska bajsblöjor tillsammans med mitt galopperande gravidillamående har gjort att motivationen vuxit kan man säga hehe…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s