Hem & inredning

Bildbomb från lägis

Yes! vad underbart det var att få öppna dörren till vårt nya hem (förra gången fanns ingen ytterdörr så det var lite oklart var vi var och om vi ens var inne i vår lägenhet haha), och faktiskt se att det börjar ta form på allvar där inne! Förra gången vi var där för en månad sedan så var det bara betong och gips, inga golv, inga badrum eller någon form av inredning. Nu helt plötsligt är allt på plats utom vitvaror och diverse småsaker! Tänk att jag är så jäkla bra på att måla upp en bild utifrån en planritning, köket är precis som jag tänkt mig det, och även de andra rummen. Några små fel hittade vi faktiskt redan nu, vi har köpt till en takdusch som tillval i lilla badrummet men istället var där en vanlig standarddusch, och så var fläkten i köket vit och inte rostfri som vi beställt. Småsaker och definitivt saker som är enkla att ändra i alla fall 🙂 men det kommer bli SÅ BRA! Jag känner redan nu att det där är verkligen VÅRT hem. Kan det inte bli den 12:e januari nu???

En liten rundvandring med iphonekameran, håll till godo:   Köket! Bra storlek på det, äntligen får vi fullstor kyl och frys för första gången under våra år ihop. Och mina personliga favoriter är valnötsbänkskivan och köksön! Kommer bli en fröjd att laga mat där. Socialt och bra!

 En liten närmare titt på kaklet (samma som i förra lägenheten, subway tiles), bänkskivan som skymtar under täckpappen, luckor och handtag. 

   En annan vinkel av köket 🙂

 Utsikten mot vardagsrum/matplats (som kommer vara i mitten av rummet) från köket. 
   Stora badrummet – det som fattas är badkar, tvättmaskin och torktumlare men annars är allt på plats. Åååh tänk att få bada badkar igen för första gången på många år. Badkar borde vara standard i alla lägenheter!

 En annan vinkel av stora badrummet. Här kommer ju då tvättmaskin och torktumlare vara plus att vi ska göra i ordning en skötbädd med allt som behövs på bänken till lillskrutt. 

   Lilla badrummet, där ska det alltså egentligen vara en stor härlig takdusch 🙂 mamma och pappa har det i den dusch vi använder så jag har verkligen fått smak för det!

 Det här rummet visade jag nog inte förra gången men det är det tredje sovrummet och alltså lillbebins blivande rum. Nu känner jag bara att jag inte vet hur vi tänkte när vi valde den där mörka grå färgen?? Känns så hårt på nåt sätt? Vill nog hellre ha en mjuk ljust blå färg typ, nåt som passar bättre i ett småbarnsrum. 

 Och så har vi kommit runt till början eller slutet då, hallen. Klinkersen i hallen är ett tillval vi gjorde, vill ju inte förstöra parketten med leriga barnvagnar och gummistövlar det första vi gör. Dock känner jag nu att vi nog måste måla hallen i en varmare mer välkomnande färg, det ska ju kännas mysigt att komma hem! Vet dock inte riktigt vilken färg… Men vi har ju tid att fundera! Dessutom kom jag på nu att jag nog ska sätta Johan på att bygga en bänk mellan ytterdörren och garderoben, som både kan funka som skohylla och sär man får plats med korgar till vantar och mössor. Jag kan sy en dyna och några fina kuddar till för att mysa till det ännu mer! Så gör vi 😀

2 reaktioner till “Bildbomb från lägis

  1. Men åh! Påminner lite om vår gamla lägis! Jag ÄLSKAR väggfärgen dock! Kan bli hur snyggt som helst. Kolla tex hur Starwoman gjort till sin lilla Julie!

  2. Ja jag tänkte också på det faktiskt! Gick in och kollade på dotterns rum och det var ju faktiskt väldigt fint. Fast tycker ändå det var lite väl mörkt, lite ljusare vill jag ha 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s