Gravid med Emilia · Gravid med Stella

Älskade gravidmagen

  Enda bilden från idag… Eller om det var igår…

Gud, borde jag tagit en magbild denna vecka också, kom jag på nu? Men magen lär väl knappast ha växt så mycket så här pass tidigt? Inte ens förra graviditeten dokumenterade jag varje vecka, bara när jag kände att den verkligen hade vuxit ännu mer. Undrar förresten om den kommer bli lika stor nu som förra gången:

 Fyra dagar innan förlossningen startade 

Megamagen! Mycket bristningar över hela magen (som var helt rödlila och grova då men som är typ helt osynliga nu, det var inget att haka upp sig på alltså, kan jag säga såhär i efterhand!), men jag tyckte då och tycker fortfarande att den var sååå himla fin. Älskade att verkligen visa upp magen för alla, som gärna fick känna på den (vet att inte alla gravida gillar det), men all uppmärksamhet på magen/graviditeten/barnet ÄLSKADE jag. Och gör fortfarande, för jag tycker det är så himla häftigt, hur kroppen att fungerar, att just jag fick äran att bära och föda barn… Det är ju så wow det kan bli! Så känner ni för att komma fram och känna på lite bebissparkar längre fram behöver ni inte vara blyga 😉 jag ser fram emot att magen ska växa helt enkelt, få känna sparkar och låta Emilia få känna på dem och säga hej till sin syster eller bror. Längtar! 

8 reaktioner till “Älskade gravidmagen

 1. Ja dessa bristningar. Fick massor och en klantig barnmorska påpekade detta genom att säga att jag hade en hel karta på magen. Gick hem och var ledsen hela kvällen över hur ful jag var. Men precis som du säger syns de knappt längre så där fick man ångest i onödan! Hon var även en sån där som läste upp min vikt högt inför mig och min sambo trots att jag bett om att inte få höra den (mot slutet alltså när jag kände att jag var gigantisk). Kanske fel tant på fel plats där…

  Men superfin mage du hade!

  1. Låter som den barnmorska jag hade som vikarie en gång när min vanliga var sjuk, hon både avslöjade min vikt trots att jag sagt att jag inte ville veta den och ojade sig över stackars mig som fått så mycket bristningar. Vad är grejen med det?? Det känns iofs allmänt som att det ligger prestige i en helt oförändrad mage utan tecken på att den växer? Hoppas i så fall jag kunde lätta lite ångest från någon som oroar sig tänkte jag 😊

   1. Men helt sjukt ju! Barnmorskor om några borde väl veta att bristningar är hormonellt och inget att bry sig om när de ändå bleknar. Så knäppt! Ja och samma med vikten…sån hets! Puh.

    Ja man skulle vilja ta ett snack med sig själv när man var nygravid och säga att det mesta är inget att oroa sig över. 🙂

   2. Ja och framförallt alla som känner att de MÅSTE kommentera ens utseende på olika sätt… Det hjälper ju inte direkt!

 2. Fining!! Känns så konstigt att man ska växa till så pass en gång till!
  Asså det här med att prata mef sin unge om syskon..tror du Emilia kommer haja? Min 15mån har upptäckt att hon har en navel och bara petar mig i naveln hela tiden (o säger Naaagääl) när jag försöker säga nåt gulligt om syskon och bäbi hahaa! 😄 Fattar de NÅT sånt abstrakt i den här åldern? Va tror du?

  1. Haha det där är svårt verkligen! Just nu har vi bara kommit så pass att jag pratar om att mamma har en bebis i magen, och hon säger ”ah där” och pekar på magen och pussar på den. Sen har vi köpt en bok om att få syskon, den från Littlephant, som vi läser och då säger jag att mamafanten har en bebis i magen precis som mamma har… Hur mycket hon greppar är ju svårt att förstå, men hon kommer ju hinna bli 20-21 månader innan bebin kommer så jag tänker att så länge vi fortsätter prata om det, titta och peka på riktiga bebisar osv så kanske hon sakta börjar förstå mer och mer……? Om inte annat när småungarna väl är ute så lär de fatta snabbt haha 😉

 3. Åh men har helt missat detta!!! Åh stort grattis till graviditeten!! Ser fram emot att få hänga med på graviditet nr 2 och hämta mod och styrka till att en dag själv våga på en till!

  1. Tack så mycket!! Och vad kul att du vill hänga med, jag måste själv hämta mod och styrka för att fixa själva förlossningen känner jag… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s