Emilia <3 · Familj & vänner · Gravid med Stella

Vecka 14 och fina vänner 

  Mmm korv med bröd! 
Fick lite dåligt samvete över det jag skrev igår. Jag brukar skippa att skriva om den där konstanta oron/ katastroftankarna jag har som jag gick in på litegrann igår, jag vill inte ge vidare någon sån tanke till någon annan eftersom jag vet precis hur lättpåverkad jag själv är för nya katastroftankar som jag plockar upp från andra. Tex smittas jag väldigt mycket av Amanda Schulmans dödsångest i podden, trots att det är tänkt att lätta upp ångesten genom att prata om den och så vidare. Funkar inte för mig. Så hur som helst, jag får ju hjälp av en psykolog med de värsta tankarna och det är där jag tänker hålla dem, föräldrar i allmänhet har väl tillräckligt med egen oro utan att jag kommer släpande med min egen också. Så nu fokar vi på annat här istället tycker jag 🙂 

Idag är vi så glada, Emilia vaknade på strålande humör och har så varit hela dagen, bara pussats och kramats och lekt glatt. Vi var på öppna förskolan på Ingarö i förmiddags som alltid ses utomhus och grillar korv på fredagar! Även om jag just nu kväljs av bara tanken på KORV, bläää… Så fick ju Em en korv med bröd såklart, vi lekte lite i sandlådan och kring de andra barnen innan vi åkte och handlade fredagsmat. För idag kommer finaste My och Elise hit på playdate och middag!! Det var flera veckor sedan vi sågs pga min dumma förkylning och det är bara inte okej. Så det blir kul att ses igen. Plus att jag går in i vecka 14 idag! Längtar såååå till RUL, är så sjukt nyfiken på om det är en liten pojke eller flicka därinne (förutom det självklara att hen är frisk SÅKLART). 6 veckor kvar!

6 reaktioner till “Vecka 14 och fina vänner 

  1. Jag tycker inte du skriver på det sättet, man dras inte med i din ångest utan jag känner istället ”oj va skönt någon annan känner lila och vågar dela med sig”. Jag är jätte tacksam att du skriver så öppet

    1. Vad skönt att du uppfattar det så! Vill verkligen inte bygga på någons ångest. Men jag ska nog ändå vara lite försiktig med vad jag skriver om det, tror det beror mycket på HUR man skriver också…

  2. Det är så spännande vem som är därinne, ännu mer med tvåan tycker jag! Nu vet man ju att tempramentet syns direkt och att mkt är så otroligt genetiskt!
    Inge ångest här när jag läser dina känslor, vi är ngt otroligt olika gällande vad som triggar ångest. För mig så är bloggar eller poddar mkt neutralt, värre med ledarsidor i dn osv Men det är fint av dig att tänka på dina läsare ❤
    Trevlig lördag!!

    1. Ja fast jag har lika svårt denna gång att fatta att det ligger en liten person där inne och bakas, det är bara helt enkelt en konstig grej haha. Skönt att du inte får ångest! Men funkar någon som jag så kan det leda till mer ångesttankar och jag blir själv väldigt irri på de som bara kräker ut sin ångest överallt utan att tänka på hur det tas emot, så huvudsaken är väl att man är medveten om det och försöker tänka på det tänker jag 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s