Emilia <3 · Gravid med Stella

Första magbilden

 Första bilden på magen, i vecka 13 (12+0), tagen i fredags!

Emilia är verkligen väääärldens snällaste och goaste tjej här hemma, så godhjärtad liksom. Det är mycket pussar, även slängpussar, och kramar och att hon vill hjälpa till och vara med hela tiden, speciellt när man lagar mat (vilket jag dock inte gjort på många veckor, lukten av mat är viiiiiidrig). Idag skulle hon pussa mig i pannan men råkade krocka med framtänderna före, vilket gjort RÄTT ont haha, även på henne då jag såg att hon blev tårögd och lite snyftig. Men ändå var hon snabb med att trösta mig med pussar i pannan och en kram. Alltså! Hjärtat smälter ju!
Dagen har varit som vanligt, förutom att det var första gången på typ två veckor som jag hade Emilia helt själv. Är nämligen frisk från förkylning och bihålevärk nu! Tjoho! Sjukdomar – håll er borta! Det har gått bra förutom mitt jäkla illamående som är galopperande av och till under hela dagen. Och kvällen. Och natten. Jag som hade hoppats på att slippa illamåendet denna gång (det var så fruktansvärt förra gången), men tyvärr inte. Det är lite bättre än förra gången, okej. Men ändå skitjobbigt. Jag kräks emellanåt, inte alltid varje dag men ibland 1-2 gånger per dag. Har kollat tillbaka i bloggarkivet (så glad för att jag har det!) och såg att illamåendet gick över någorlunda kring vecka 16-17 förra graviditeten så jag grå väl ställa in mig på att det blir nåt sånt denna gång också. Men sen får skiten försvinna! Gärna äcklet inför alla lukter och mat också, det är tusan handikappande. Och DYRT, det blir mycket mat ute eftersom jag måste äta det enda jag för stunden inte blir mer illamående av.  Vilket de senaste veckorna varit tex briochemål på Max och dragonrolls på sushi bar bland annat. Nä det får räcka snart… Vill inte att det ska bli som förrförra julen när det enda jag fick i mig var julknäcke med smör och hovmästarsås på. Och vatten. Inget annat, ens på julafton haha.

8 reaktioner till “Första magbilden

  1. Fy vad jobbigt. Minns att jag hatade lukten av bacon som min kille äter till frukost. Det var så vidrigt att jag typ var tvungen att gå ut ur lägenheten. Sen fick han äta annat tills äckelkänslan gick över.

    1. Ja men precis så, fast inför ALLT. Mitt mantra är typ att allt och alla är äckliga och dumma när det är som värst, av någon anledning hjälper det haha!?kanske för att det är skönt att tycka lite synd om sig själv när allt känns jobbigt 😄

  2. Jättefin! Känns graviditeten nåt annorlunda denna gång? Jag har tex mindre sf jämrfört med första barnet men ser ut att ha större mage pga noll magmuskelatur (magen liksom ”ramlar ut” ala vildsvin haha).

    1. Än så länge är det rätt likt faktiskt, med illamåendet och trötthet, lite deppad osv. Minns att jag var det i början förra gången också. Magen vet jag inte riktigt skillnaden på faktiskt, det syns nog mer ju större den blir 😊

  3. Stort grattis till graviditeten 🙂 så roligt för er. Har följt dig hela graviditeten med Emilia då jag oxå va gravid med min son som föddes 5 aug. 🙂 Är lite smått avis då vi just nu har planerat att skaffa bebis nr 2:) så vill oxå bli gravid nu:) men kommer när det kommer. Älskar din blogg. Tack för att du skriver:) Mvh emma

    1. Tack vad gulligt av dig! Och vad kul att du följt med så länge!! Och som du säger så kommer det när det kommer, jag är bara tacksam att jag överhuvudtaget kunde bli gravid en gång till, tar det verkligen inte för givet! Så roligt att du kommenterade, det är så kul med respons! Kramar 💕

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s