Familj & vänner · Ytligheter

Vänner och en ny MacBook?

  En liten inblick i Emlans lekrum hos mormor och morfar 🙂 Det fina lilla våningskakfatet hittade jag på Ica Maxi härom veckan! Tips! hennes bästa lek är att laga mat och diska i köket och att bjuda på godsaker vid lilla bordet. Gillar att det är en lek jag själv tycker om hehe. Att tex leka med bilar är inte alls något för mig…

Att jag fortfarande är sjuk men att ontet till stor del gått över från bihålor till hals och att jag får feber varje kväll kan vi ju skita i nu tycker jag, det är så tråkigt att skriva om den segdragna skiten. Vårdcentralen imorgon basta, blir det i alla fall. 

I övrigt känner jag mest att jag saknar att ha ork. Ork för min goa lilla dotter men också till att träffa vänner. Det är mycket vänner på min hjärna just nu, mycket funderingar över alla vänskapsrelationer, vilka som verkligen finns där för mig och min lelle familj, hur jag själv är som vän och om jag skulle behöva förbättra mig på något sätt (jag är inte så dum att jag tror att jag själv är perfekt, men det är svårt att se objektivt på sig själv! Är definitivt inte rädd för feedback på den fronten. Något av det värsta jag kan tänka mig är att bli klassad som en dålig vän nämligen). Det jag framförallt önskar är att jag hade vänner som vi faktiskt kunde träffa minst en gång i veckan, helst som bor på gångavstånd men också som lika mycket som jag/vi vill ta sig tid att verkligen umgås och bygga relationer. Helst med hela min familj! Det är svårt det där. Ofta är det svårt att veta vilka relationer som är menade att stanna på en ”ses och hörs bara ibland”-stadie och vilka som själva verkligen vill satsa på en nära relation. Tråkigt är det också när flera av våra bästis-familjer bor i städer långt bort. Rebecca och Daniel och lillbebben i magen i Umeå tex! SOM vi saknar dom jämt och ständigt! Ja, mycket längre än så här kommer jag inte riktigt i tankarna. Sen är det väl handlingar som talar för sig själv mest…

Jag har även ångest över en oerhört ytlig sak, enbart för kostnadens skull. Vi vet ju att vi ska flytta inom ett par månader, vi har gjort oss av med både soffa, TV, stereo, matbord och stolar och kommer behöva köpa allt sånt nytt, det kommer kosta en del pengar alltså. MEN samtidigt sjunger min dator på sista versen. En MacBook Pro, 4 år gammal som är tung och jävlig och även så sjukt seg att jag inte ens vill använda den. Och ska jag ändå köpa ny så vill jag köpa den jag verkligen tycker är bäst och passar oss, en 12″ MacBook som är utan fläkt (fläkten har alltid varit en av de största problemen med mina datorer, även när jag var på den mörka sidan och körde PC. så mycket skit den orsakar!), i guld och allmänt perfekt. Men… Så kostar den också 15000 kronor vilket är så sjuuuukt mycket pengar för en dator! Det har jag ALDRIG lagt förut och det känns galet. Men förhoppningsvis gör det också att den funkar i längden utan att sega och ha sig… Tål att tänkas på. 

6 reaktioner till “Vänner och en ny MacBook?

  1. Åk på media markt med din gamla dator så värderar dom den sen får den summan som datorn är värd på ett presentkort hos dom, då blir den nya datorn eller vad man nu vill handla inte lika dyr:)

    1. Ja det var faktiskt vad jag tänkte göra, de var väldigt generösa där! Skulle jag köpa direkt från Apple skulle jag inte få ett skit för min gamla dator, men typ 3800 från MM! Go MediaMarkt 😊

  2. Du kan testa att byta ut RAM-minnet till ett kraftfullare och sen uppgradera till nyaste operativsystemet. Det är jätteenkelt, bara att skruva upp baksidan, klicka ut de gamla minnena och klicka i de nya. Jag gjorde det i somras med min MBP från 2009 och den blev nästan som ny. SÅ skönt att slippa köpa ny dator!

    1. Vi fick också det tipset på mediamarkt, men samtidigt så är jag vääääldigt sugen på att byta ut min (tycker jag) tunga och otympliga MacBook pro till en tunn och smidig en… Känner att det får vara värt investeringen att spendera de pengarna 😁

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s