Emilia <3 · Hem & inredning

Emilias nya ord

  
Japp, nu har vi lämnat lägisen för sista gången. SOM vi höll på att städa idag, det tog så jääävla lång tid bara att städa kylskåpet! Men så tycker jag ju också att man ska vara extremt noggrann när man flyttstädar, det vet man ju själv att man inte skulle vilja flytta in i någon annans skit liksom. Det var också därför vi valde att göra det själva istället för att leja bort det – har aldrig hört om någon som faktiskt varit nöjd när det gjorts av en firma. Hade jag känt till någon bra hade jag dock inte tvekat att leja bort det! För jag har varit en zombie resten av dagen, så trött och ledbruten. Åkte direkt hem (alltså till mina föräldrar. 129 dagar kvar tills vi får vår nya lägis…) och sov. Lekte lite med Emlan och sov en stund igen. Hoppas på en lång skön sömn i natt!

Emilia fortsätter att göra framsteg hela, hela tiden nu. Hon blir bara tydligare och tydligare i vad hon vill! Några nya ord hon säger är kaka, gunga och gocka (docka), så himla gulligt! Dockan är för övrigt också hennes nya favorit från att inte ha brytt sig alls tidigare. Oj vad hon pratar om dockan nu, och hon ska bära den, pussa den, ge nappen (först stoppar hon in den i sin egen mun precis som vi gör med hennes napp! :’)), bädda ner den och så vidare. Så kul att se. Hon har även blivit mer intresserad av att leka med traktorn och bilar. Dessutom har hon börjat ta en i handen och dra med en, och då ska man följa med henne direkt dit hon vill (typ hämta ett mariekex eller leka med dockan). Gör man inte det så tittar hon argt och uppfordrande på en och följer man ändå inte med (det gör man ju dock oftast) så kommer ett ”åååååååh” och så kastar hon sig bakåt i en båge och arggråter haha. Har svårt att hålla mig för skratt, hon är ju så otroligt söt när hon gör så!  

 Emlan och gockan skulle åka gåvagn :))

2 reaktioner till “Emilias nya ord

  1. Ja, visst går det fort med framstegen! Tänkte på det igår när dottern satt själv och åt med gaffel och sen drack själv ut sin pipmugg och bara såg så stor ut.

    Eller som när jag sa att vi inte kunde gå ut på morgonen för att det var så kallt ute (läs skulle gå ut sen efter hennes sovstund) och hon sprang och hämtade en kofta och tog på en mössa på huvudet. Vilka små svampar barn är!

    1. Det är helt otroligt verkligen, man inser verkligen inte hur mycket de förstår nu och hur fort det går! Det är så himla roligt verkligen, samtidigt som jag blir lite nostalgisk hehe. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s