Emilia <3 · Resor

Superdupermegamammig

   Kolla! Bobo! Rebecca har plockat upp att Emlan diggar Babblarna och sydde ihop honom till henne i 1-årspresent. Så himla fint gjort ❤ Emilia vet att det är Bobo (hon pekar på den när man frågar), snabbgosar lite ibland genom att lägga huvudet på den, men i övrigt är hon fortfarande rätt ointresserad av gosedjur. Men det kommer väl!

En rolig lek idag var att sitta i trappan. Trappor överhuvudtaget är förjävla roliga, man ska gå i dom, upp och ner, upp och ner och även bara sitta i dom. 
   Dessutom finns här pallkragar med jordgubbar, Em vet precis hur hon ska göra, hon går dit och lyfter av skyddet och plockar sen. Så idylliskt och fint! Som sagt, hus var det ja…

Vi mår fint här uppe i norr! Vädret är perfekt och aktiviteterna många, idag var det kräftdags! Gott var det såklart även om jag inte är förtjust i hur geggigt det är och mycket jobb för att få fram maten.. Em tyckte inte att det var gott med kräftor dock. Det kom ut snabbt. Och herregud vad hon är fasig nu. Ingen får röra henne utom jag, inte ens Becca som hon träffat massa gånger och hänger med hela dagarna nu. Tar Becca i na så kommer direkt gnället och hon klamrar sig fast hårt vid mig. Som om hon är rädd att nån ska ta henne ifrån mig. Ingen får ta på hennes fot, bära in henne i bilen, hjälpa henne uppför trappan… Utom jag. Och jag blir tokig på det. Jag förstår ju att hon inte är bekväm med främlingar såklart, men de hon spenderat en vecka med? Jag fattar inte. Har faktiskt tagit upp det med BVC som sa att det var sunt och bra beteende av henne. Så jag får väl tro dom då. Men hon har varit såhär ända sedan typ i februari/mars? Där nånstans gick det från att vem som helst fick hålla till bara jag, Johan, eller mormor (även om inte ens de duger ibland), morfar, Nicole och Hampus kan få hålla henne då och då korta stunder, men inte mer. Är jag på toa, ja då står hon utanför och bankar på dörren och skriker mamma! Mamma! Mammaaaa! Även om hon är med Johan. Dessutom är hon så sjukt trotsig nu och illvrålar nör hon inte får göra som hon vill. Blir tokig för mindre. Suck. Ingen rast och ingen ro. Enda trösten är att hon sover bra på nätterna, hon vaknar ingenting på kvällen efter att man lagt henne nu (förut var det 3-4 ggr innan vi gick och la oss), och sen bara en gång mitt i natten, och då flyttar vi bara över henne till oss så sover hon vidare. Vaknar gör hon vid 06, men när hon försöker krypa mot kanten kan jag lyfta tillbaka henne till min famn och så kan vi somna om ett par gånger innan vi går upp runt 7. Fullt godkänt tycker jag! Kommer ju ihåg när antalet uppvak (med omnattning) låg på 10-15 per natt…

2 reaktioner till “Superdupermegamammig

  1. Det där med mammigheten och trotsen låter som min.. Bara det att hon är 8mån… Hon har alltid, mer eller mindre, varit väldigt mammig. Undrar om vi gjort något ”fel” när man ser andra barn som kan hoppa från famn till famn. Vår har aldrig kunnat göra det? Typ lite när hon var spädis. Men vi har alltid varit öppna för att andra ska ha och hålla henne och sånt…

    1. Enligt BVC är det inget fel utan snarare säger de att det är sunt och visar på en trygg anknytning typ… Det lär ju inte vara såhär för alltid så vi får nog bara gilla läget och inse att en dag kommer vi inte vara lika poppis längre… 😉 många säger ju också att det löser sig när de börjar på föris..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s