Emilia <3

Mammaskryt

En av mina tankar med den här bloggen är ju att dokumentera Emilias utveckling (för att kunna föra över det till första året-boken någon gång…) så här är en uppdatering. 

Emilia håller på att bli så stor. Hon är nu snart 14 månader och förstår så mycket att vi nog inte riktigt hänger med. Numera äter hon helst med bestick (sked eller gaffel), glömmer man att lägga fram det äter hon liksom inte alls lika bra. Hon är jätteduktig! Även om mycket hamnar på magen istället för i den och hon hjälper till med den andra handen en del så är det ju en jättebra start såklart för en snart 14-månaders. Idag är Emlan förkyld (hon fick feber inatt stackarn) och imorse torkade jag näsan på henne 1 gång och därefter gick hon runt med näsduken och ”snöt sig” i den och torkade sig om näsan haha. För en utomstående kanske det inte låter som en big deal men i våra ögon är hon typ Einstein haha. Hon vet var saker ska vara, hon har ju sitt lilla kök med kastruller och sånt hemma och igår när vi firade kusinens 1-årsdag så fick kusinen grytor, kastruller osv till hennes nya lilla kök av oss. Emilia fick tag på två kastruller och gick genast med dem till lillköket och satte ena på spisen och den andra ”diskade” hon i diskhon medan de andra barnen tyckte de var spännande instrument mest. Alltså!! Proud mama and papa-moment. Något av det roligaste och mest utvecklande vi vet är också att fråga Emlan massa saker varje dag. Tex ”var är magen?”, ”var är näsan?” (Pekar på magen eller näsan), ”hur stor är du?” (Håller upp armarna), ”var är den och den?” (Pekar på vem man nu nämnt, som mormor, Elise på en bild, pappa tex). Det är så kul att verkligen se hur mycket hon har koll på 🙂

  En av bilderna från 1-årsfotograferingen med Lisa-Marie Chandler. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s