Emilia <3 · Hem & inredning

Leva husfabrik

Idag är det sista dagen här på Gotland, idag ska vi åka något tåg mellan Roma och Dalhem med Johans farbror som kommit hem nu och sen vet jag inte riktigt. Men imorgon bitti går båten hem i alla fall. Fattar inte att den här veckan gått så fort! Det känns som att det hänt väldigt mycket i Emilias utveckling här på öjn också. Prata konstant gjorde hon tidigare också men nu är det ännu mer ord. ”Titta, där, hej, titta där, mamma, pappa, hej, titta, titta där” låter det hela tiden. Plus att hon lärt sig namnen på hunden Peppar och Johans kusiner Jonte och Johanna. Det blir Peppe, Tette och Mamma haha. Och även Peppe är ett frekvent använt ord, gud som hon älskar den hunden! Som inte älskar henne lika mycket dock haha. Hon kan kasta bollen till Peppar, och i övrigt när hon vill bli upplockad sätter hon upp händerna framför sig som om hon tiggde, när något är slut eller borta håller hon ut armarna med handflatorna upp, ofta när hon säger ja till något så nickar hon även häftigt samtidigt… Och hennes nya grej på morgonen är att direkt efter hon slagit upp sina blå sätta sig på min mage, hoppa upp och ner och säga heeeejj, heeeejj! Väldigt glatt. (Precis som bästis Elise brukade göra hihi). Plus att hon förstår så sjukt mycket nu! Man kan be henne göra nästan vad som helst; lägga tillbaka något, hämta något, kasta, gå till pappa, dricka vatten, stanna osv. Så stor liten tjej! 

   Igår blev inte många bilder tagna, vi var ju mest på stan och Tingstäde fästning som åtminstone jag inte tyckte var så fotokompatibelt. Men här var vi på Leva kungslador i alla fall, sjukt mysigt ställe! Åt väääärldens godaste morotskaka där, bästa jag ätit. Det var väldigt mycket Ernst-stil på allt och det gillar ju jag. 

 Leva har en egen husfabrik som tillverkar ekologiska hus i massivträ som är väldigt formbara, man kan utforma dem lite som man vill, sätta ihop olika hus till större hus osv. Vi var på husvisningen av två hus precis bredvid Leva och jag blev helt frälst! Åh vad fint allting var! Exteriören var så fin, stora fönster och just att allt är gjort i massivträ gör att det naturliga ytskiktet inomhus blir jättefin gran på både golv, väggar och tak. Golvet hade de såpat så det var blekt och väggarna var målade i vitt och ljusgrått. Herregud, ville lägga en beställning direkt! Så Ernst-igt! Ska åtminstone kika vidare lite på det. Kanske ta offert och så. Vi VILL bo i hus!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s