Resor

En dag på Fårö

Det blev alltså en utflykt till Fårö idag, det var jag, Johan, Emilia och Johanna som åkte. Tydligen brukar det vara väldigt långa köer till färjan så vi hade förberett oss på att få vänta 1,5 h för att komma på. Men vi fick sladda in på en gång! Fördelen med att inte åka när det är högsäsong 🙂 Jag hade några ställen som jag hört om och ville kolla in, så vi åkte först till hypade stället Kutens bensin (Crêperie Tati) där vi åt crêpes igen, därefter handlade vi med oss bullar på Sylvis döttrar och åkte och badade på Sudersand! Lite bilder:

   Emlan på Kutens bensin. Googlar man Tips + Gotland kommer det här stället upp 9 gånger av 10 och folk verkar äääälska crêpesen och allt med stället. 

 Vi kollade in rostiga bilar…
   … Johanna och Johan kramades lite 

 … Och sen åt vi då crêpes. Som visst var helt okej men absolut inte i närheten av Strykjärnets!de var mycket mer hårt stekta, hade mandelflagor på av nån anledning och näe, det var inte alls samma sak. 
   Johanna äter nutellacrêpes

 Emlan kunde som vanligt inte sitta ner i sin stol bara

 Utan ville hellre ner och undersöka stället. 

Därefter blev det som sagt Sudersand men då hade jag låst in mobilen i bilen för att slippa stöld så då blev det inga bilder. Men det var en väldigt fin strand och vi hade väldigt mysigt. Även om Em INTE ville bada. Hon blir livrädd när man sänker ner henne i vattnet (eller duschar henne på huvudet). Så var det inte alls när vi gick på Babysim, vi måste gå och simma i höst och träna bort det… Men i alla fall, en mysig dag var det! Jag hade velat åka förbi nåt som heter Lauters och Bergman center. Men men, det får bli nästa gång. 

2 reaktioner till “En dag på Fårö

  1. Intressant det där med vattnet! Min dotter är 14 månader och hatar vatten nu. Precis som du säger, när man duschar henne på huvudet eller försöker bada fötterna i havet! Hon ÄLSKADE att bada förut.

    Läste att det kan ha att göra med att de förstår att vatten kan vara farligt. När de är mindre har de ju inte samma slags tänk utan accepterar det mesta föräldrarna hittar på.

    1. Ja, Emilia blir ledsen så fort jag sätter ner henne i duschen, även om vattnet är avstängt! Men det känns ju faktiskt troligt att det beror på att de kanske förstår lite mer nu. Samtidigt är det ju många 1-åringar som bara vandrar rakt ut i vattnet på stranden och tycker det är skitkul… Men det vore nog bra att träna upp vattenvanan igen i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s