Emilia <3 · Mina tankar

Att känna två saker samtidigt

  
Här står jag helt själv på tunnelbanan! Utan barn eller nåt alltså. Så himla konstigt och ovant att inte ha krånglig bebis och sjuttielva prylar inklusive barnvagn med. Men jag ska iväg på ansiktsbehandling faktiskt och därefter ska jag, Johan, Becca och Daniel på stan och sen bio, så Em är lämnad till mormor där hon kommer ha det så roligt! Honälskar  verkligen sin mormor och morfar ❤  Jag var ju på ansiktsbehandling rätt nyligen också men då gjorde de ingen portömning vilket jag veeeerkligen behöver (blä), plus att jag behöver köpa nya ansiktsprodukter. Senaste gången jag köpte nytt var när jag var nygravid med Emilia, så januari 2014 kanske? Då köpte jag dessutom MD Formulations som inte ens finns att köpa i Sverige längre tydligen. Allt håller på att ta slut, så det är dags för nytt! Fy vad härligt det ska bli alltså, ääälskar ansiktsbehandlingar! En timme av att slappna av på en brits och bli ompysslad bara. Ah! Dock gör det fortfarande rätt ont i hjärtat när jag åker ifrån Emilia, direkt känns det som att någon klippt av en av mina armar eller nåt, är liksom lite halv utan henne. TROTS att jag är helt 100% säker på att hon har det jättebra hos sin mormor (eller Johan eller vem jag nu lämnat henne med). Jag har sett såna diskussioner på sistone, när mammor (bla Blondinbella) fått skit för att hon känner lite oro när hon lämnat barnen med pappan, att det ska hända någon olycka. Direkt fick BB skit för att hon inte litar på Odd, men alltså jag vet precis hur hon känner det och det handlar inte om det. Tro det eller ej, men man kan faktiskt känna två saker samtidigt. Jag kan känna oro för att det ska hända något SAMTIDIGT som jag litar helt och fullt på att Johan tar hand om Emilia på bästa sätt. Han är en superkompetent pappa på alla sätt och vis, rolig, omtänksam, kärleksfull, omhändertagande, säkerhetstänkande och allt. Men för många (de flesta?) föräldrar ingår ändå alltid att man ständigt har en liten oro (mer eller mindre) att något ska hända, för olyckor kan hända även världens bästa förälder, tyvärr. Det vi måste komma ihåg är dock att det inte är sannolikt att det händer allvarliga olyckor och att lättare olyckor, som att ungen ramlar och slår sig tex, kommer att hända och att det bara är så, det är okej. Det händer ju även att hon ramlar när jag är där, menar jag. Och den oron betyder oftast inte att man har psykiska problem, som flera skrev i BB:s kommentarsfält. Utan innebär bara att man älskar sitt barn och inte vill att något ska hända det. Det är något man får lära sig att leva med. Långt utlägg det här, men jag kände att jag ville säga min åsikt i frågan haha. Nåja, Emilia haf det bra och vi vuxna får ha en kul dag ihop! Perfekt!

2 reaktioner till “Att känna två saker samtidigt

  1. Ja verkligen
    För mig har övning övning övning funkat. Från späd ålder har jag lämnat mina boys med pappan cirka 3-4 gånger i veckan. När de varit pyttiga så har jag max låmnat 30 min och senare kanske 1-2 timmar. Oftast brukar jag träna, promenera eller fika. Grymt skönt men hemskt i början. Sen märker man hur bra det är för alla i familjen. Pappan får en egen relation med pojkarna som inte styrs av mig och pojkarna knyter sig närmare honom för att de märker att han oxå ”duger”. Vinst för alla 😀

    1. Ja det är ju superviktigt att pappan och andra nära också kan ha hand om barnet, och att de får utveckla en egen relation. Men det är ju som du säger att man behöver jobba på det och öva för att det ska kännas helt bra! Fast nu ska det bli väääldigt skönt att få hämta hem vår lilla tjej 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s