Emilia <3

För ett år sedan hade jag O-N-T

Det här är SÅ känslosamt, att tänka på att det var ETT ÅR sedan jag låg inne på BB Sophia och hade grymjävla värkar! Snart (eller ja, kl 16.12 dagen efter…) skulle jag få hålla min bebis i famnen för allra första gången!!! Tänk om jag kunde resa tillbaka i tiden och uppleva det ögonblicket igen! Även om jag då kände mig helt chockad och traumatiserad av all smärta och därför väldigt blockerad så fattade jag ändå att det jag var med om just då var otroligt stort och häftigt. Eller så är det en efterhandskonstruktion, jag vet inte.vjag kanske inte fattade nånting då. Häftigt att tänka tillbaka på i alla fall! 

Bilder från idag för ett år sedan:Vattnet gick vid 17-tiden på eftermiddagen, det bara splashade ner på golvet som på film! Sen slutade det inte rinna, här är sista magbilden innan vi åkte in till förlossningen. Så snygg i Johans kalsonger för att få plats med monsterbinda! Hahaha. Här hade inte värkarna börjat än och jag hade ingen aning om vilken smärta som väntade….

 Sista måltiden! Innan förlossningen det vill säga 😉 minns att värkarna började så smått medan vi åt, fast de var då ännu så svaga att jag trodde jag inbillade mig. Att det var önsketänkande. På typ 1-1,5 timme blev sen värkarna riktigt jobbiga! 
 Tiden innan jag blev inskriven och fick lustgas var FÖRJÄVLIG. Helt enkelt vidrig, de gav mig två alvedon!?!? Som jag kastade i mig för att göra dem nöjda och sen gastade jag efter epidural haha. Hade även med mig en TENS-apparat som jag hyrt på MVC (typ som elektriska stötar som man placerar där det gör ont, fast inte på magen utan i ryggen, som ska vara smärtlindrande), jag minns när vi testade den hemma innan, det var jätteobehagligt bara att ha på halva styrkan! Inne på förlossningen krämade vi på full styrka och jag kände ingen skillnad i princip. Nästa gång skiter vi i TENS, det var helt onödigt. Hjälpte ingenting. Lustgasen däremot, älsk älsk älsk på den!!! En del vill ju inte ha det för att man blir snurrig i huvudet och inte kan ha kontroll. Det fattar inte jag, vadå kontroll? Som att det GÅR att ha kontroll över kroppen då??? Kroppen är ju helt utom kontroll när man vrider sig i plågor!! Nej jag vill vara vid så lite medvetande som det går, helst typ nedsövd eller åtminstone neddrogad. Det var ju askul med lustgas! Som en härlig fylla där man bara skrattar åt allt. Skön omväxling mot att gråta av smärta!

  
 Till sist kom den heliga epiduralen (fast den här bilden är från morgonen efter). Minns att jag låg med lustgasen tryckt mot ansiktet och krökte ryggen så gott det gick med gigantomage när narkosläkaren skulle sätta den. Kände ingenting alls, det var inga problem. Och sen minns jag vilken otrolig lättnad det var när den kickade in och jag blev normal igen! Fantastiskt! Ändå ska jag försöka klara mig utan den nästa gång tänker jag. Lustgasen funkade så himla bra för mig och epiduralen gjorde framförallt att allt bara stannade av. Innan jag fick den gick allt framåt rätt snabbt, sen dog det bara av och det tog 14 timmar till innan hon var ute. Jag är helt säker på att det tagit typ halva tiden om jag låtit bli eppen! Men vi får väl se hur jag känner då hehe…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s