Emilia <3

Emilia snart 1 år

   En dagens outfit på Emlan! Jeansskjorta och tights med guldrevärer från H&M, kofta från Åhléns. Och ja, hon är suddig för hon står aldrig stilla länge nog för en bra outfitbild tyvärr 😉

 Så sur efter att ha förlorat kampen om att sitta i vagnen. Sötaste surpuppan någonsin ❤ här i nya regnjackan och sydvästen från Mini Rodini. Skalbyxor från PoP. 

Om 9 dagar fyller Emilia 1 år!!! Supernostalgikermamman Josefina kan inte sluta tänka tillbaka på graviditeten, förlossningen och första tiden med Emlan. Tittar på bilder och videor varje kväll när hon lagt sig och längtar tills det är morgon igen för att jag saknar henne redan. Jag tänkte i alla fall berätta lite om hur Emilia utvecklats nu när hon är så här pass stor! 

– Emilia går så himla bra nu, det är rätt sällan hon kryper nu och gör hon det så är det oftast för att hon är stentrött. Hon blir bara stadigare och stadigare, även om hon fortfarande ramlar och sätter sig på rumpan någon gång ibland. 

– Skötbordet har vi helt lagt av med. Ända sedan Em lärde sig att vända till mage när hon var typ 4 månader har det varit en kamp med blöjbytena eftersom hon vägrar ligga på rygg. Om jag lägger henne ner nuförtiden så vänder hon snabbt om till mage, kommer upp i sittande och ställer sig upp på skötbordet. Och det går inte att hindra henne! Hon är omöjlig! Så nu har jag accepterat att den eran är över, vi jobbar på att få in pottan som rutin och det är så skönt när hon gör sina behov där!! Inga bråk eller drama! Det är värt mycket. Kommer det i blöjan byter jag på henne ståendes, torkar henne medan jag lutar henne framåt över min arm. Skötbordet ska jag skänka bort till en vän i mammagruppen som precis fått tvillingar (plus att hon har en son sen tidigare som är lika gammal som Emlan dårå)! De behöver det bättre 🙂

– Vad gäller sömn så turas jag och Johan om att natta varannan kväll. Är det jag som nattar är hon rätt lugn, om Johan gör det så skriker hon och sträcker sig efter mig på vägen till sovrummet… Mammig tjej, hej! Vi söver henne genom att ligga nära henne i sängen och sen lyfta över i spjälsängen. Hon gnäller till flera gånger per kväll och natt när hon ligger i sin säng, ibland tystnar hon själv och ibland behöver man sätta i nappen eller natta om. Sover hon mellan oss däremot så sover hon hela nätter! Funderar på om vi skulle återgå helt till samsovning… Ett plus är att jag de senaste dagarna lyckats få Emilia att sova i vagnen på dagtid!!!! Det är en sån vinst att det är helt sjukt. Det är så tungt med bärsele nuförtiden.. Det är alltid en kamp att få Emilia att sitta i vagnen och spänna fast henne med selen (hon haaaaatar att sitta fast mer än allt annat), men sen blir hon snabbt lugn och somnar om hon är trött. WEEEE! 

– Hon hatar fortfarande att åka bil just på grund av att hon då måste vara fastspänd. Det hjälper inte att ge henne leksaker eller prata/leka med henne. Hon kan vara lugn någon minut emellanåt innan hon kommer på att hon sitter fast, tittar ner på bältet och försöker rycka sig loss… Stackarn. Det ENDA som funkar är att sjunga Första Låten med Babblarna om och om igen. Jag har t o m utvecklat en vaggvisa av den låten, jag sjunger den helt enkelt bara i ett väldigt lugnt och mjukt tempo. Den är den enda sång som Em blir lugnad och vyssjad av. Ingen av de andra jag sjunger duger! Vet inte hur många gånger per dag som jag sjunger den låten… Den sitter i ryggmärgen nu.

– Jag märker att hon mognar mer och mer rent socialt, hon bryr sig faktiskt om andra bebisar nu och hon kan leka tittut och jagas med de hon känner bra, som bästisarna Elise och Max.  

 

Emilia och Elise hade kul idag 🙂

Dessutom bläddrar hon ibland i böcker nu, idag kom hon till mig med en liten bok, så satte jag henne i mitt knä och så läste jag den medan hon pekade på de olika djuren i boken. Det gör mig SÅ GLAD att hon äntligen börjat intressera sig lite för böcker!

– Det är lite fram och tillbaka med de ord hon säger. Just nu säger hon mest mamma, pappa, mormor TROR JAG, hon säger iaf ”memme” till mormor. Hon säger även där, hej, hallå och titta. Jag försöker lära henne att säga ”mer” när hon vill ha mer mat eller dricka tex, istället för att bara peka och säga ”äääh”. Men än har hon inte sagt det. High five kan hon göra, och pussas när jag säger ”får mamma puss?”. Och massa annat som jag inte kommer ihåg just nu haha. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s