Emilia <3

Emilia 11 månader

  
Idag fyller min lilla dununge 11 månader och om jag skrev förra månaden att hon blivit mer barn än bebis så gäller det knappast mindre nu. Jag ser mycket mer av en trotsig tvååring i henne än en liten nyföding.. sentimentalsnyft! Oh well, framstegen hon gör är så häftiga att följa och bara senaste veckan har det rasslat in flera nya kunskaper. 

– Hon kan ställa sig upp och står i princip helt obehindrat utan stöd och gör det mest hela tiden. Jag kan ställa ner henne mitt på golvet utan att vara rädd att hon ramlar! Det är väldigt bekvämt att kunna ställa henne i duschen när hon är helt nerkletad av mat 😉

– Senaste veckan har hon ÄNTLIGEN börjat intressera sig lite för böcker!! Som jag längtat! Det har knappt varit lönt att ta fram böcker tidigare eftersom hon knappt tittat på dem utan kastat iväg dem. Men nu! 

– Hon har en pekbok med husdjur som om man trycker på djuren ger ifrån sig djurläten. Nu vet hon precis hur hon ska trycka på knapparna för att de ska låta! Stort leende varje gång.

– Gör vissa av rörelserna till imse vimse spindel och blinka lilla stjärna. Om jag säger ”ska vi sjunga?” Så börjar hon göra första rörelserna till imse vimse med fingrarna!

– Lärde sig säga ”titta”, ”tack” och ”där” i veckan. Tror även att hon säger ”gott” när hon äter (dott), och idag när hon stod vid ytterdörren sä vinkade hon till mig och sa ”hejdå” klockrent! Om det var ett sammanträffande av joller eller hon faktiskt sa hejdå vet jag inte…

– Svarar på frågor: ”var det gott?” ”Aah”. TROR jag. Det kan ju också vara sammanträffanden men det händer liksom för ofta för det tycker jag. 

– Går stadigt när man håller henne i ena handen

– Gör saker man ber henne om, som att hämta nappen eller att dricka vatten. Sån duktig tjej! När vi tar av kissblöja får hon även själv ta den i handen, gå och slänga den (man håller henne i andra handen) och vinka hejdå till den.  

– ÄLSKAR att leka tittut och leker det med alla, kända som okända, hela tiden. Helt plötsligt håller hon något för ansiktet eller gömmer sig bakom något och då ska man fråga ”vaaar är Emilia?” Och när hon kikar fram igen säger man ”TITTUT! Där var hon!” och då skrattar hon. Hon har lekt tittut i många månader men inte så här ofta och med så stor glädje som nu. Hon älskar även när vi låtsas jaga henne och sen kittlar henne. Då skrattar hon vilt haha!

– Tar upp till 4-5 steg helt själv, många ggr varje dag. Förut har hon inte vågat gå utan letat efter en hand eller möbel att hålla i. Nu vågar hon mer och mer släppa taget och oj vad bra det går! Mängdträning pågår! 😀

– Hon har två framtänder uppe och nere och den femte tanden är på väg ut bredvid de andra två i underkäken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s